Înălțător și purificator – o experiență muzicală unică

Înălțător și purificator – o experiență muzicală unică

„O catedrală plină cu orgi” este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2023.

Concertul-colaj susținut de Jean-Christophe Geiser, Paul Cristian, Brita Falch Leutert și Jürg Leutert în cadrul sezoanelor elvețian, românesc și francofon dă viață patrimoniului muzical al Catedralei Evanghelice C.A. „Sfânta Maria” din Piața Huet.

Nu mai puțin de șapte orgi se regăsesc în catedrala luterană devenită un simbol al orașului de mai bine de cinci secole. Patru organiști din Elveția, România și Norvegia ne vor prezenta un concert-colaj special gândit pentru aceste instrumente. În kilometrul zero al Sibiului, timp de 35 de minute, diverse elemente și stiluri muzicale se vor îmbina, creând efecte sonore familiare, dar și mai puțin cunoscute, ce vor da naștere unei game variate de asocieri și emoții între zidurile vechii catedrale, totul datorită orgilor mai mici sau mai mari utilizate ca instrumente solo sau ca parte dintr‑un ansamblu.

Regia evenimentului este semnată de familia Brita Falch Leutert – cantor și organistă a Bisericii Evanghelice – și  Jürg Leutert, dirijorul Corului Bach din Sibiu și directorul muzical al Bisericii Evanghelice C.A. din România.

Premiera „O catedrală plină cu orgi” va avea loc vineri, 23 iunie, ora 16.00, iar accesul se face pe baza biletelor puse în vânzare la prețuri pornind de la 30 lei pe entertix.ro.

Răspunde