FITS 2023: Șase stele noi pe Aleea Celebrităților

FITS 2023: Șase stele noi pe Aleea Celebrităților

Marie Chouinard, Katie Mitchell, Noa Wertheim, Milo Rau, María Pagés și Tiago Rodrigues sunt personalitățile care vor fi distinse cu stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu în cadrul FITS 30.


Marie Chouinard

Posesoare a peste treizeci de premii prestigioase în zona dansului, directoare la Bienala de la Veneția pentru Dans în perioada 2017-2020, Marie Chouinard primește o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, pentru cariera de excepție ca autoare de spectacole de dans, regizoare de film, de aplicații pentru realități virtuale, de arte vizuale și instalații – împreună cu compania care îi poartă numele. Marie Chouinard este, de astăzi, pe Aleea Celebrităților din Sibiu. Bine ai venit acasă!

Spectacole în cadrul FITS 30: MARIE CHOUINARDFEMEIE. MIRACOL. FEMEIE. / «M» – Marie Chouinard, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, 1 iulie


Katie Mitchell

Una dintre cele mai complexe personalități artistice din lume, care a realizat peste o sută de spectacole de teatru și operă la cele mai mari instituții de spectacole din Europa, ajunge pe Aleea Celebrităților din Sibiu. Multi-premiată în Marea Britanie, Germania, Rusia, posesoare a Premiului Europa 2014, distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic și cu Medalia Președintelui Academiei Britanice, Katie Mitchell primește o stea pentru cariera excepțională de artist și profesor la marile universități din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Spectacole în cadrul FITS 30: KATIE MITCHELL(NU) E SFÂRȘITUL LUMII, Schaubühne Berlin, Fabrica de Cultură, sala Eugenio Barba, 1,2 iulie


Noa Wertheim

Sărbătorim împreună 30 de ani de existență a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, 75 de ani de existență a Statului Israel și 30 de ani de existență a Companiei de Dans Vertigo. „Ce bucurie să îi acordăm, pe Aleea Celebrităților din Sibiu, lui Noa Wertheim – lidera Companiei  de Dans Vertigo, o stea, pentru creația inegalabilă pe care a promovat-o de-a lungul timpului în lumea dansului, în conexiune cu comunitatea și cu mediul, cu ceea ce înseamnă excelența și bucuria de a dezvolta o școală și o companie în numele exemplarității. Dragă Noa Wertheim, dragă prietenă, ai fost de șapte ori la Sibiu! De astăzi Sibiul, împreună cu Aleea Celebrităților, sunt casa ta!”, transmite Constantin Chiriac, președintele FITS.

Spectacole în cadrul FITS 30: NOA WERTHEIMMAKOM 30. SĂRBĂTOAREA DANSULUI, Vertigo Dance CompanyCentrul Cultural „Ion Besoiu”, 30 iunie-1 iulie


Milo Rau

Răsfățat al marilor festivaluri de teatru și film, din Europa și din lume, directorul artistic al Teatrului Național din Gent și, de anul acesta, director artistic la Wiener Festwochen, Milo Rau primește o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu pentru cariera sa incredibilă de regizor și autor de teatru, scriitor, regizor de film și animator artistic în Europa și în lume.

Spectacole în cadrul FITS 30: MILO RAUULTIMA CINĂ, NT Gent, Belgia – Fabrica de Cultură, sala Faust, 29-30 iunie


María Pagés 

Una dintre cele mai premiate artiste din Spania și din Europa, creatoare de dialoguri artistice cu mari artiști ai lumii, precum Mikhail Baryshnikov și Sidi Larbi Cherkaoui, María Pagés primește o stea pe Aleea Celebrităților, pentru unicitatea creației sale în zona flamencoului și a poeziei mișcării.

Spectacole în cadrul FITS 30: MARÍA PAGÉSȘEHEREZADA ÎN RITM DE FLAMENCOCentrul Cultural „Ion Besoiu”, 28-29 iunie


Tiago Rodrigues

Erou al construcției de punți între orașe, comunități și țări, unul dintre cei mai mari luptători pentru forța teatrului jucat în orice spațiu, distins cu Premiul Europa și cu alte nenumărate premii, Tiago Rodrigues, directorul artistic al Festivalului de Teatru de la Avignon, primește astăzi o stea pe Aleea Celebrităților, pentru forța și liberatatea de a crea evenimente unice în toată lumea. De anul acesta, între Festivalul de la Avignon și cel de la Sibiu, avem o punte trainică.

Spectacole în cadrul FITS 30: TIAGO RODRIGUESÎN MĂSURA IMPOSIBILULUI, La Comédie de Genève  – Fabrica de Cultură, sala Lulu, 23, 24 iunie

Răspunde