Evenimentele lunii iulie la Mediaş

Evenimentele lunii iulie la Mediaş

Tradiționalul festival medieval va avea loc, peste câteva zile, la Mediaș. Dar oferta de timp liber este și mai bogată în luna iulie!

La Perne: 30 iunie – 2 iulie

Festivalul de film în aer liber „La Perne” a ajuns deja la cea de-a patra ediţie, iar anul acesta organizatorii propun publicului spectator noi secţiuni: spectacole stradale, spectacole de magie, filme pentru copii, concerte, lansare de carte şi silent disco. Desfăşurat în perioada 30 iunie – 2 iulie, evenimentul va avea loc în trei locaţii din municipiul Mediaş: Piaţa Regele Ferdinand I – în aer liber, Casa „La Perne” (Piaţa Regele Ferdinand I nr. 16) şi Brasseria 15 (str. Unirii nr. 15).

Festivalul Medieval: 7 – 9 iulie

Tradiţia Festivalului Medieval continuă şi în acest an la Mediaş! În weekend-ul 7-9 iulie, Hanul Greweln va fi animat de cea de-a XIX-a ediţie a Târgului de Meşteşuguri Vii. La fel ca în fiecare an, atmosfera va fi animată prin ateliere meşteşugăreşti, demonstraţii de luptă, turniruri cavalereşti, concursuri gastronomice, concerte de muzică medievală şi spectacole de teatru şi foc, prezentate publicului de către ordine cavalereşti din întreaga ţară, trupe de dansuri medievale, meşteşugari, trupe de dansuri şi de teatru.

Open Tera Şah: 14 – 16 iulie

Iubitorii şahului, supranumit „sportul minţii”, sunt aşteptaţi la Mediaş în perioada 14 – 16 iulie, să participe la o competiţie de şah, un turneu omologat la Federaţia Română de Şah.

Ateliere de caligrafie

Pe parcursul lunii iulie, Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaş invită tinerii din oraş să participe la o nouă ediţie a „Atelierului de Caligrafie”, desfăşurat cu scopul de a contribui la educaţia artistică a participanţilor, pentru a-şi corecta scrisul şi pentru a dezvolta pasiunea pentru caligrafie, cu atenţie la detalii, ordine şi răbdarea de a scrie un text estetic şi uşor de citit.

Ziua Imnului

Ziua Imnului Naţional va fi celebrată pe 29 iulie, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaş, printr-un scurt moment artistic, având în centru intonarea imnului de stat al României.

Răspunde