Curs de Protecția Mediului pentru studenții Facultății de Inginerie

Curs de Protecția Mediului pentru studenții Facultății de Inginerie

25 de studenți din anul III ai Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au participat la cursul de Protecția Mediului și au aflat noi informații despre energie regenerabilă și eficiență energetică. Acesta este una dintre acțiunile sustenabile din cadrul proiectului „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu”, fiind realizat de cadrele didactice de la ULBS, în colaborare cu University of South-Eastern Norway.

Cursul s-a adresat studenților de la specializarea Ingineria Transporturilor și a Traficului.

Apreciez în mod deosebit implicarea studenților în proiectul pe care îl derulăm alături de partenerii noștri din mediul academic. Ei sunt unul dintre cei mai importanți vectori, reprezintă viitorul, iar prin cunoștințele pe care le-au dobândit la acest curs, vor putea contribui  cu siguranță la crearea unui viitor mai verde în județul nostru”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Scopul principal al acestui curs este de a oferi studenților posibilitatea de a dobândi cunoștințe în domeniul producției și conversiei energiei, al surselor convenționale și neconvenționale și de a proteja mediul și resursele pentru o viitoare dezvoltare durabilă. Acesta va avea și o parte practică, un concurs în care studenții împărțiți în echipe, pe baza cunoștințelor acumulate privind conceptul de energie verde, vor crea machete pentru sisteme de eficiență energetică, ce vor fi prezentate în toamna acestui an.

„Colaborarea remarcabilă între Consiliul Județean Sibiu, Facultatea de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea South-Eastern din Norvegia deschide orizonturi noi pentru studenții noștri în implementarea dezvoltării durabile și eficienței energetice. Cursul de Protecția Mediului și Concursul de Machete se desfășoară în regim deschis, în așa fel încât să atragem studenți de la toate specializările de la Facultatea de  Inginerie, care sunt interesați de conceptul vital de energie din surse regenerabile, să le dăruim competențe și abilități esențiale în vederea asigurării unui viitor mai verde și mai sustenabil, în care să ne protejăm mediul și să creăm o lume mai bună pentru generațiile ce vor veni”, a declarat prof. univ.dr.habil Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Aceasta este una dintre activitățile proiectului Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014 – 2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, cu o valoare de 188.930 euro.

Obiectivul general al proiectului este acela de a crește cunoștințele privind energia regenerabilă, eficiența energetică prin acțiuni de conștientizare și instruire în rândul cetățenilor județului Sibiu, dar și a autorităților publice și a specialiștilor din companii, prin prezentarea de soluții de eficiență energetică prin surse regenerabile pentru un mediu curat, un mediu climatic stabil și economii de costuri.

Răspunde