O sănătate bună începe cu o alimentație cât mai naturală, diversificată și echilibrată.
Mierea, în special cea crudă, neprelucrată termic, este un aliment – minune. Completă, aromată, un adevărat cocktail de vitamine și minerale, mierea se consumă ca atare, dar și în combinații cu alte ingrediente la fel de uimitoare. Ca să ne menținem în formă, însă și în scop preventiv, pentru a ne feri de anumite boli, nutriționiștii ne propun diverse asocieri ale mierii. Descoperă în continuare o scurtă selecție de preparate pe bază de miere, pline de beneficii!
1. Miere și nuci, sănătate la puterea a doua
Nuca este un aliment prețios pe care ar trebui să-l consumăm mai des. Aspectul miezului întreg de nucă ne duce cu gândul la forma creierului. De aceea, se spune că nuca este bună pentru minte, dar nu doar atât. Grăsimile sănătoase și nutrienții din nucă fac bine întregului organism. O grămăjoară mărunțită de nucă și o lingură generoasă din mierea preferată creează o gustare de nerefuzat, dar mai ales benefică și plină de vitamine.
2. Cătină și miere: un tratament natural imbatabil
Dacă dorești să servești o băutură răcoritoare, plină de gust, dar cu proprietăți miraculoase pentru tot corpul, înlocuiește sucurile carbogazoase cu un nectar de cătină! Cătina românească a devenit un brand foarte cunoscut peste hotare. Amestecul obținut din fructele acestei plante și mierea polifloră reprezintă un real booster pentru sănătatea noastră.
Când alegem un sirop de cătină de la producătorii locali, știm că ne sprijinim imunitatea, ne bazăm pe un aport considerabil de vitamina C și ținem colesterolul sub control, toate acestea în mod natural, cu ingrediente proaspete.
3. Miere cu propolis, leac împotriva supărătoarelor răceli
Răcelile pot lovi oricând, chiar și în sezonul cald. Astfel că, indiferent de anotimp, este bine să avem pe aproape miere cu propolis, un adevărat medicament natural. Dacă despre consumul de miere știm deja că are efecte benefice, nu trebuie să neglijăm un alt element extraordinar din stup – propolisul. Acesta acționează asemenea unui antibiotic pentru a ține bacteriile la distanță și favorizează recuperarea organismului după gripă. Natura ne oferă mereu ce este mai bun.