Baletul sibian dansează spectacolul „În numele bucuriei”, în aer liber la FITS

Baletul sibian dansează spectacolul „În numele bucuriei”, în aer liber la FITS

Teatrul de Balet Sibiu prezintă vineri, 30 iunie, o a doua reprezentaţie a spectacolului „În numele bucuriei”, coregrafia Angel Martinez Sanchez, de această dată în aer liber.

Spectacolul va avea loc în Piaţa Habermann, de la ora 20:45, iar accesul publicului va fi gratuit. Sub soarele cald de iunie şi în vibraţia puternică a Festivalului Internaţional de Teatru, întreaga cetate a Sibiului devine cel mai colorat, viu, plin de energie şi cosmopolit oraş din România, iar exact aşa este şi spectacolul „În numele bucuriei” prezentat de compania internaţională de dans a Teatrului de Balet Sibiu: o explozie de culoare, energie şi ritm. Inspirat de dansurile tradiţionale spaniole, spectacolul baletului sibian prezentat în aer liber, este mai mult decât o reprezentaţie artistică, a primei companii internaţionale de dans din România, este o oază de energie într-o seară fierbinte de vară.

„Îmi amintesc FITS ca pe o explozie de bucurie şi inspiraţie, un torent de artă şi cultură chiar înainte de vară. Artiştii iau străzile cu asalt şi te încântă cu lucruri la care nu te-ai gândit niciodată, de la opera chineză, la dansul egiptean. Este foarte emoţionant să văd, în sfârşit, Teatrul de Balet Sibiu invitat al acestui eveniment uimitor, care serveşte drept punte de legătură între oaspeţii din întreaga lume şi bogată viaţă culturală a Sibiului, la care TBS contribuie pe parcursul întregului an. Mă simt foarte onorat ca o lucrare coregrafică creată de mine, în perioada când am fost dansator al companiei, să facă parte din programul pe care TBS îl prezintă anul acesta la FITS. Sper ca publicul să se bucure de scânteia de emoţie, bucurie şi pasiune a dansatorilor şi să trăiască o experienţă la fel de semnificativă cum a fost pentru mine în anii în care am fost dansator la Sibiu”, a mărturisit Angel Martinez Sanchez, coregraf şi dansator.

„În numele bucuriei”, este o coregrafie inspirată de dansurile tradiţionale spaniole, creată de Angel Martinez Sanchez. Originar din Spania, Angel Martinez Sanchez este fost dansator al Teatrului de Balet Sibiu, în prezent dansator al Operei Naţionale din Atena. Spectacolul a avut premieră la Teatrul de Balet Sibiu în anul 2019 şi a rămas până astăzi unul dintre cele mai apreciate titluri din repertoriul baletului sibian.

ÎN NUMELE BUCURIEI
Coregrafia: Angel Martinez Sanchez
Muzica: Zarzuele (Geronimo Gimenez, Reveriano Soutullo şi Juan Vert, Amadeo Vives, Federico Chueca şi Manuel Fernandez Caballero) şi compoziţii la chitară de Francisco Tarrega
Costume: Rodica Kabdebo
Distribuţie: Ayaka Nagai, Ludovica Tontodonati, Albă Fernandez, Maria Trabalon, Sara Zanzon, Gabriela Checo, Tereza Dragomir, Camille Texier, Michaela Gobas, Marta Parise, Kenichi Murata, Guido Sarnataro, Mattia Longhitano, Manuel Sanchez, Henrique Ferreira, Nathaniel Lillington, Johan Mancebo, Miguel Teixeira
Durata: 45 minute

Răspunde