Artmania Festival aduce cultura şi cinematografia norvegiană în inima Sibiului

Artmania Festival aduce cultura şi cinematografia norvegiană în inima Sibiului

Artmania Festival, unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale ale verii în România, aduce o experienţă cinematografică de excepţie în inima oraşului Sibiu.

Una dintre atracţiile principale ale festivalului programat în perioada 28-30 iulie va fi zona de proiecţie de film amenajată în pitoreasca piaţă Huet. Această locaţie emblematică va fi transformată într-un cinematograf în aer liber, unde spectatorii vor putea savura trei filme remarcabile oferite de Ambasada Regală a Norvegiei în România, prin Institutul de Film Norvegian.

Cele trei filme alese pentru proiecţie sunt:

„Los Bando”

Un film plin de aventură şi muzică, „Los Bando” spune povestea unei trupe de muzică adolescenţi norvegieni care porneşte într-o călătorie neaşteptată. În timp ce călătoresc prin ţară într-un autobuz vechi, tinerii descoperă prietenia, pasiunea pentru muzică şi puterea de a depăşi obstacolele.

„Tongue Cutters”

Un documentar captivant care explorează tradiţia vechilor meserii dintr-un mic sat norvegian. Filmul urmăreşte o comunitate de tăietori de limbă de peşte, o meserie şi rar întâlnită în zilele noastre. Cu imagini impresionante şi povesti emoţionante, acest film oferă o perspectivă unică asupra unei tradiţii transmise din generaţie în generaţie.

„Beware of the Children”

Un thriller palpitant care dezvăluie lupta unei familii norvegiene în faţa unui sistem de protecţie prea puţin funcţional.

Aceste trei filme remarcabile aduc publicului din Sibiu o fereastră către cultura şi cinematografia norvegiană contemporană. Cu teme variate şi perspective captivante, fiecare film aduce o contribuţie unică şi oferă o experienţă cinematică memorabilă. Zona de proiecţie de film din Piaţa Huet va oferi spectatorilor o atmosferă unică, combinând frumuseţea istorică a locaţiei cu magia cinematografiei. Această experienţă cinematografică în aer liber este o oportunitate de a aduce oamenii împreună, de a le oferi momente de divertisment şi de a promova arta şi cultura într-un mod accesibil şi captivant.

Răspunde