Aproape 12.000 de părinți și copii au ales Târgul de Jucării

Aproape 12.000 de părinți și copii au ales Târgul de Jucării

Târgul de Jucării este „probabil cel mai tare eveniment, destinat copiilor și adulților, din România. O rețetă de succes, marca ASTRA Team, susținuți necondiționat de Consiliul Județean Sibiu! Cultura contează! Educația contează!”, afirmă Ciprian Anghel Ștefan, managerul Muzeului ASTRA.

11.767 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA în perioada 1-4 iunie, interval în care aici a fost organizată ediția a XVI-a a Târgului de Jucării, din care aproape 3.500 doar în prima zi a evenimentului.

Inițiativa a reunit 29 de meșteri populari din România și din Republica Moldova, a pus în scenă ateliere demonstrative, precum cele de olărit, sau cele în care vizitatorii au învățat cum se face o căpiță din lână sau cum să confecționeze marionete și jucării din lemn. De asemenea, în același cadru au mai avut loc ateliere de storytelling cu pictură pe șevalet, ateliere apicole, piscicole, educaționale și trei spectacole muzicale interactive. Pentru iubitorii sportului, în programul Târgului de Jucării s-au regăsit activități de orientare în teren și curse de obstacole.

„La această ediție a Târgului de Jucării, am organizat în premieră o componentă gastronomică specială, denumită sugestiv «Gusturile copilăriei». Astfel, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost amenajate trei vetre cu 15 locuri de prăjit slănina și trei mese pentru a pregăti preparate tradiționale din copilăria de demult. În fiecare zi din program toate preparatele gătite (slănina prăjită la țăpăruie, cartofi noi, salată) au fost epuizate. Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și ne-au fost alături în realizarea acestui eveniment dedicat copilăriei!”, transmit organizatorii.

La Târgul de țară, minivacanța de Rusalii continuă și astăzi cu un meniu special, în care sunt incluse ciorba de miel, tocana de miel, drobul de miel cu murături și mămăligă. Festinul a început la ora 13 și se termină la ultima porție!

Răspunde