Zi de bucurie pentru elevi, părinți, profesori la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

Zi de bucurie pentru elevi, părinți, profesori la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a organizat, ieri, Ziua Încrederii în cadrul programului Școala Încrederii, program care a fost implementat începând din luna septembrie 2022.

Directoarea școlii, Mihaela Miron, și profesorii din Echipa Încrederii au prezentat invitaților programul și activitățile desfășurate în acest. Programul a continuat cu o serie de ateliere, în care elevii au lucrat în echipele Copacul Încrederii, Brățările Prieteniei, Sport-Încredere-Prietenie și Aleea Încrederii. „Ziua Încrederii a adus bucurie și entuziasm în rândul elevilor, profesorilor și invitaților. Activitățile/atelierele au fost concepute pentru a spori încrederea elevilor în propriul potențial, oferindu-le oportunitatea de a se exprima și de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu prietenos și susținător. Pe parcursul zilei s-au desfășurat activități  menite să promoveze incluziunea și să consolideze legăturile între toți participanții”, se arată într-un comunicat al unității de învățământ.

De asemenea, a avut loc și cercul pedagogic „Dezvoltarea Competențelor Profesionale ale Cadrelor Didactice din Învățământul Special și Special Integrat” destinat profesorilor, precum și un schimb de bune practici adresat personalului didactic auxiliar.

„În această zi specială, am fost onorați să avem alături de noi colegii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș,  județul Brașov. Colaborarea interșcolară a creat o oportunitate unică pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, încurajând dezvoltarea și promovarea metodelor educaționale eficiente în contextul educației incluzive. În același timp, schimbul de bune practici adresat personalului didactic auxiliar a reprezentat un moment important de învățare și colaborare. Participanții au avut ocazia să împărtășească experiențele lor, să descopere strategii eficiente și să dezvolte abilități noi în domeniul asistenței educaționale. La finalul zilei, toți participanții au plecat acasă îmbogățiți de această minunată experiență și încrezători în propriul potențial”, a apreciat Mihaela Miron.

Răspunde