Trei tenori celebri italieni încântă Sibiul

Trei tenori celebri italieni încântă Sibiul

Nu puteți ajunge în sălile marilor teatre de operă din Italia, să ascultați voci frumoase, în cel mai pur stil al belcanto-ului italian? Aveți șansa să o faceți chiar în Sibiu!

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu găzduiește duminică, 21 mai, ora 20:00, spectacolul „3 tenori italieni”. Spectacolul aduce un omagiu faimoșilor José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, înaintea Zilei Italiei, sărbătorită pe 2 iunie.

Va fi un spectacol interactiv, conducerea muzicală fiind asigurată – după modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, al lui André Rieu – “cu vioara în mână” de tânărul dirijor și violonist Bogdan Costache, un nume deja cunoscut în filarmonicile și teatrele de operă europene. El va dirija celebra Orchestra di teatro d’opera italiana și Orchestra operei Vox, facilitându-vă întâlnirea cu mari artiști instrumentiști din Europa și din lume.

Biletele sunt puse în vânzare pe ticketstore.ro, la prețul de 200 lei.

Artă la superlativ

„Ce poate fi mai potrivit în cea mai frumoasă lună a anului, când pomii înfloresc, iar natura toată își arată splendoarea sa maximă, decât o călătorie muzicală în Bella Italia pe ritmurile canzonetelor napoletane și a celor mai celebre arii din operele italiene, dar și cu gândul la țărmurile mărilor ce scaldă ‘patria muzicii’, cea Adriatică pe de-o parte și Mediterană, Tireniană și Ligurică pe de alta!

Și cine ar putea fi mai nimerit să ne poarte în această poveste muzicală, dacă nu cei trei tenori italieni care au crescut ascultând și cântând de mici aceste canzonete și arii celebre? Cine le-ar simți, le-ar trăi și le-ar cânta mai bine decât ei? Tocmai de aceea ne-am gândit ca arii precum ‘Nessun dorma’, ‘E lucevan le stelle’, ‘La donna e mobile’ sau canzonete ca ‘O sole mio’, ‘Santa Lucia’, ‘Funiculi, funicula’ sau ‘Caruso’, ca să amintim doar câteva dintre cele pe care le veți asculta, vă vor face să pășiți optimiști în vara ce va veni!

Spectacolul ‘3 Tenori Italieni’ este un omagiu adus marilor tenori José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, trei artiști legendari care au cucerit întreaga lume cu vocile și interpretările lor, iar vocile excepționale ale celor 3 tenori invitați, Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte, voci în cel mai pur stil al belcanto-ului italian, vor reaminti publicului de frumoasele voci ale celor care au fondat acest concept.

Ceilalți invitați, care vor desăvârși evenimentul nostru, nu vor fi mai prejos! De la cea mai mare academie de muzică din Europa, Academia Mozarteum din Salzburg, vine baritonul Fernando Araujo, profesor la clasa de operă din cadrul acestei prestigioase academii. Baritonul Alfio Grasso (Italia) va fi a doua voce gravă care va menține balanța registrelor vocale. Soprana Jeanne Marie Druce vine din Franța și va trebui să facă față serenadelor celor trei tenori, iar dacă nu va reuși, trei balerine frumoase sunt gata să-i vină în ajutor!

Coordonarea scenică a Orchestrei di Teatro D’Opera Italiana, a Corului, Orchestrei și Baletului Operei Vox, precum și a tuturor soliștilor invitați, va fi asigurată de regizorul și coregraful Vlad Sebastian.

Publicul va fredona celebrele refrene ale canzonetelor, alături de frumoasele noastre coriste, așa încât toată lumea să vibreze și să trăiască arta la superlativ!”, au transmis organizatorii evenimentului.

Răspunde