Târgul de producători locali revine la Biertan

Târgul de producători locali revine la Biertan

Primăria comunei Biertan deschide seria de târguri lunare, pentru promovarea producătorilor și meșteșugarilor din Colinele Transilvaniei, printr-un prim eveniment ce va avea loc sâmbătă, 13 mai, între orele 9.00 – 17.00, în Piața Centrală din Biertan.

Târgul se bucură de prezența producătorilor din cadrul a două cooperative locale din zona Dealurile Târnavelor și Podișul Mediașului, care vor expune spre vânzare legume de sezon, produse procesate, brânzeturi și nu numai. Alături de ei se vor afla și producători din Valea Hârtibaciului. Vizitatorii la târg se vor putea delecta cu produse de panificație tradiționale (pâine de casă pe vatră, lichiu), ceaiuri din plante medicinale și delicii dulci (ciocolată de casă, siropuri, dulcețuri). Totodată, târgul oferă posibilitatea de a cunoaște producătorii, de a afla mai multe despre modul de preparare al produselor, proveniența materiei prime și alte detalii obținute direct de la sursă.

Pe lângă de-ale gurii, vizitatorii vor găsi la târg, produse de tip hand-made și vor avea parte de ateliere interactive, alături de meșteșugarii din zonă.

“Prin acest tip de eveniment, ne dorim să reînviem tradiția și recunoașterea localității Biertan ca fiind nu doar sediul episcopal evanghelic timp de 300 de ani în perioada medievală, ci și gazda unuia dintre cele mai importante târguri din așa-numitul Weinland (Țara Vinului). Eco-turismul și susținerea producătorilor locali sunt piloni centrali în strategia de dezvoltare a comunei noastre. Invităm pe toți iubitorii de autentic și patrimoniu să ne viziteze și să ia acasă cu ei nu doar amintiri și fotografii, ci și o parte din rodul muncii oamenilor care lucrează în comunitate”, a declarat Mircea Mihai Dragomir, primarul comunei Biertan.

Următoarele târguri sunt planificate în a treia sâmbătă a fiecărei luni după cum urmează: 17 iunie, 15 iulie, 19 august, 16 septembrie, 21 octombrie, 18 noiembrie, 15 – 17 decembrie (Târg de Crăciun).

Evenimentul este susținut de Asociația Județeană de Turism Sibiu și Colinele Transilvaniei – destinație ecoturistică certificată.

Răspunde