În cadrul natural de excepție oferit de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de-a 4-a ediție a Târgului de Ecoturism organizată de Anii Drumeției vine cu oferte de nerefuzat pentru iubitorii turismului „verde”.
Cazare în Țara Colibelor, bucate tradiționale din Sadu, pită de Alămor, suc de mere din Șura Mare, ture cu MTB, călărie, pictură pe potcoave, olărit cu Ionuț Bîscu, ședințe de yoga, echipamente sportive de ultimă generație și multe surprize îi vor încânta pe participanți, în acest sfârșit de săptămână, în zona Târgului de Țară din Muzeul ASTRA.
Vor fi zile pline destinate atât celor pasionați de drumeție, cât și producătorilor locali sau operatorilor din ecoturism, întrucât sunt organizate ateliere și paneluri de discuții ce vor promova schimbul de bune practici, oferind în același timp și variante de finanțare pentru cei ce doresc să-și deschidă o afacere în turismul prietenos cu mediul înconjurător.
„La finalul acestui an, județul Sibiu va avea 750 de kilometri de poteci reabilitate, în toate cele trei masive: Făgăraș, Cindrel și Lotru. Prin finanțările acordate Programului „Anii Drumeției” de către Consiliul Județean Sibiu, promovăm turismul sustenabil, educăm tânăra generație cu privire la protejarea și mai buna înțelegere a naturii și, nu în ultimul rând, sprijinim comunitățile, producătorii locali și operatorii turistici din zona montană a județului Sibiu, zonă care, în opinia mea, este una din cele mai frumoase și ofertante din România”, a declarat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sbiu.