Restricții în trafic pentru buna desfășurare a Maratonului Internațional Sibiu

Restricții în trafic pentru buna desfășurare a Maratonului Internațional Sibiu

În acest weekend are loc cea de-a XII-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu, un eveniment sportiv cu tradiție al orașului, dedicat strângerii de fonduri.

Pentru buna desfășurare și siguranța miilor de alergători, Comisia de Circulație, întrunită la Primăria Sibiu, a aprobat o serie de restricții în trafic solicitate de organizatori, pe traseele unde se vor desfășura cele cinci curse ale competiției.

Sâmbătă, 27 mai, traficul va fi închis total, treptat, pe mai multe străzi, la anumite ore, în funcție de momentul în care alergătorii ajung în zona respectivă. Închiderile vor avea loc după cum urmează:

  • între 7.00-11.30 străzile din imediata apropiere a piețelor centrale (străzi din orașul de jos, Piața Schiller și zona str. Cetății): Mitropoliei, Poștei, Centumvirilor, Konrad Hass, Alexandru Odobescu, Ocnei, Piața Dragoner, 9 Mai, Târgului, Movilei, Felinarului, Magheru, Filarmonicii, Pompeiu Onofrei, Coposu (o bandă de circulație – până la Sala Thalia), Coposu sub Ziduri, Parcul Cetății, Cetății, Tipografilor, Piața Schiller, Timotei Popovici, Papiu Ilarian.

Atenție!

În urma închiderilor vor mai fi afectate și străzile: Azilului, Moș Ion Roată, Sofocle, Bărbierilor, Șelarilor, Manejului, Gh. Lazăr, Tribunei.

În acest interval orar va fi închisă stația TURSIB de la Sala Thalia.

Traficul pietonal va fi restricționat pe Podul Minciunilor, în Piața Mică și Piața Huet

  • în intervalul orar 7.30-13.55, zona b-dul Victoriei, astfel: pe b-dul Victoriei, pe sensul de mers între bazinul Olimpia și Casa Armatei, între orele 07.30-13.55; Bulevardul Victoriei pe sensul de mers între strada Martin Hochmeister și Bazinul Olimpia, între orele 07.45-09.45; str. Martin Hochmeister și Luarea Bastiliei, între orele 08.00-10.00.

Atenție!

Vor mai fi afectate str. Justiției între str. Zaharia Boiu și b-dul Victoriei, Ilie Măcelariu, Codru Drăgușanu.

  • în intervalul 08.00-13.45, zona str. Valea Aurie, după cum urmează: strada Valea Aurie, tronsonul cuprins între strada Ludoș și Cabana Valea Aurie, între orele 08.00-10.00; se va închide toată strada Valea Aurie, de la strada Ludoș și până la Calea Poplăcii, în intervalul orar 10.00-13.45.

Alte străzi afectate: Ludoș, Aleea Călăreților

Pe străzile pe care se va închide circulația, în intervalele indicate, se vor restricționa temporar și locurile de parcare.

Restricții şi pe drumurile județene

Sâmbătă, în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2023 vor exista restricții de trafic pe drumurile județene, după cum urmează:

  • DJ 106 A Sibiu – Răşinari, în intervalul orar 08:45 – 12:00

 

Circulația va fi închisă pe DJ 106 A de la intersecția cu DJ 106 D (Cisnădioara) și în comuna Rășinari până la podul din centrul satului peste râul Şteaza. Accesul în comună se poate face prin Cristian – Orlat – Gura Râului (pe Călugăru).

  • DJ 106 D Răşinari – ieşire Poplaca spre Sibiu, în intervalul orar 09:00 – 12:30

 

Circulația va fi închisă pe toată lungimea traseului. Accesul în comună se poate face prin Cristian – Orlat.

  • DJ 106 R Poplaca – Sibiu, în intervalul orar 09:45 – 13:45

 

Circulația va fi închisă pe toată lungimea traseului.

Răspunde