Recital Ștefan Lovin, de Rusalii, la Sala Oglinzilor

Recital Ștefan Lovin, de Rusalii, la Sala Oglinzilor

Pianistul Ștefan Lovin, cunoscut melomanilor sibieni pentru colaborările sale cu Filarmonica de Stat, va concerta pentru prima dată în Sala Oglinzilor din cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu.

“La Conservator am studiat mai mult muzica clasică, dar apoi m-am familiarizat și cu muzica de jazz, ceea ce mi-a deschis mult calea către improvizația muzicală și compoziție. Am participat la festivaluri de jazz unde am prezentat și compoziții proprii, festivaluri de muzică contemporană clasică, am susținut recitaluri la Ateneul Român. Pornind de la muzica lui Johann Sebastian Bach, am realizat un concept inedit de interpretare-improvizație, adică am pus în simbioză citatul muzical cu improvizația pe acel citat. De asemenea, am prelucrat muzică de inspirație religioasă, mai exact colinde de Crăciun și piese pascale de sorginte ortodox-bizantină si cânturi gregoriene. Totodată, în Sibiu am mai fost prezent la Filarmonică și la Festivalul de Jazz. Așa că este o reală bucurie pentru mine să revin în acest frumos oraș transilvănean cu un repertoriu eclectic, care va cuprinde atât piese de inspirație religioasă, fiindcă suntem în Duminica de Rusalii, piese pentru copii, fiindcă este luna iunie, și totodată un concept de transpunere în muzică a câtorva poezii de Mihai Eminescu, fiind luna în care a trecut în eternitate”, a declarat Lovin.

Recitalul lui Ștefan Lovin este programat duminică, 4 iunie, de la ora 17.00, iar intrarea este liberă, însă donațiile pentru artist sunt încurajate.

Răspunde