Piața Mare, transformată în cea mai mare aulă a Sibiului

Piața Mare, transformată în cea mai mare aulă a Sibiului

GAUDEAMUS revine în Piaţa Mare!

Joi, 18 mai, începând cu ora 13.30, Piaţa Mare se va umple de absolvenţii Universităţii „Lucian Blaga” şi cei ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, care vor fi prezenţi în „cea mai mare aulă a Sibiului” pentru a asista la festivitatea de absolvire a promoţiei 2023.

Încolonaţi în marşuri şi purtând pancartele fiecăreia dintre cele nouă facultăţi ale ULBS, studenţii vor defila spre centrul oraşului îmbrăcaţi în robe, în aplauzele trecătorilor.

Importanţa solemnă a momentului va fi marcată de intrarea în Piaţa Mare a studenţilor, pe muzica fanfarei militare. Programul va continua cu imnul de stat şi cu imnul studenţesc, după care vor urca pe scenă, pentru a transmite un mesaj de salut, rectorul ULBS, prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul AFT, gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, primarul Astrid Fodor şi prefectul Mircea -Dorin Creţu.

Sorin Radu, rector: „Intonarea imnului Gaudeamus la absolvire este un moment cu o simbolistică specială, care va rămâne cu siguranţă întipărit în mintea fiecărui student prezent la festivitate. Dar, aşa cum se spune, un sfârşit este un nou început, iar ceea ce e bine să nu uite nicio generaţie de absolvenţi este faptul că procesul de învăţare nu se termină niciodată, ci devine parte din desăvârşirea noastră profesională.”

Şi, pentru că vorbim despre o sărbătoare a absolvenţilor, din program nu vor lipsi momentele de divertisment pregătite şi pentru această ediţie de studenţii celor două universităţi. Aceştia vor avea un cuvânt de spus, la propriu, prin reprezentanţii lor, în cadrul ceremoniei de predare şi primire a cheii, văzută ca un transfer de cunoaştere între generaţii.

În premieră în acest an, prezentatorii vor fi tot studenţi, cu o experienţă scenică dobândită la cursurile Facultăţii de Litere şi Arte, Departamentul de Artă Teatrală, din cadrul ULBS.

Răspunde