Oana Pellea: Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul… se numește fericire!

Oana Pellea: Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul… se numește fericire!

Actrița Oana Pellea apreciază campania antifumat organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, intitulată „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor”, aflată în acest an la cea de-a VI-a ediție.

„Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.  Sper ca persoanele care fumează să conștientizeze că renunțarea la fumat este un gest de respect și iubire față de propria viață”, ne-a declarat Oana Pellea.

De altfel, celebra actriță este ea însăși o puternică susținătoare a renunțării la fumat, în beneficiul sănătății. Fiica lui Amza Pellea a transmis public un apel către fumători, prin intermediul propriei pagini de socializare. „LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră!”, a scris artista, mărturisind că și ea s-a confruntat cu problema dependenței de tutun, iar la un moment ajunsese să fumeze chiar trei pachete de țigări pe zi.

„Am fumat trei pachete de țigări pe zi. M-am lăsat de fumat acum 17 ani. Ca fumătoare nu înțelegeam cum se poate trăi fără Țigară. Ca nefumătoare nu înțeleg cum se poate trăi cu Țigară”, scrie Oana Pellea.

Actrița consideră că sănătatea și „calitatea anilor pe care îi câștigi” sunt principalele argumente pentru renunțarea la fumat.

„Nu îmi place să dau sfaturi… și totuși… dacă un singur om se va lăsa de fumat citind  asta… înseamnă  că Facebook-ul nu e degeaba 🙂 LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră! Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul… se numește fericire! Contează câți ani din viață câștigi! Contează CALITATEA ANILOR pe care îi câștigi”, spune renumita artistă.

Campania „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor” se află la cea de-a VI-a ediție și se derulează în perioada 1-31 mai.

„Prevenția și renunțarea la obiceiurile care ne fac rău sunt soluția pentru o populație mai sănătoasă, mai educată, care să decidă în baza unor informații oferite de specialiști. Ne dorim ca prin acțiunile pe care Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu le derulează an de an să reușim să ajutăm cât mai multe persoane să renunțe la obiceiul fumatului, salvându-și astfel sănătatea. Sperăm ca medicii noștri pneumologi, împreună cu partenerii din cadrul mai multor instituții și asociații să reușească să sprijine un număr cât mai mare de oameni să renunțe la țigări”, spune Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Răspunde