Muzeul ASTRA sărbătorește Ziua Națională a Costumului Tradițional din România

Muzeul ASTRA sărbătorește Ziua Națională a Costumului Tradițional din România

Muzeul ASTRA organizează duminică, 14 mai, cea de a VI-a ediţie a evenimentului Ziua Națională a Costumului Tradițional din România.

În această zi, intrarea va fi gratuită în Muzeul ASTRA pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet: femei – ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați – cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/căciulă.

De asemenea, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc un atelier interactiv de confecționat ciucuri de împodobit tolicile și cergile date la piuă, însoțit de o sesiune de întrebări și răspunsuri intitulată „De la cioareci la blue jeans”. „Mai precis, între orele 11.00 și 15.00, muzeografii Elena Găvan și Florin Streza alături de Doina Halcea, conservator, vor descrie vizitatorilor cum se confecționa pe vremuri pânza pentru cioareci și ce fel de instrumentar se folosea în acest scop. Locația aleasă este Complexul de industrii textile de la Gura Râului, jud. Sibiu/Piva de la Gura Râului, monument expus în Muzeul în aer liber”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Răspunde