Lecții de ecologie cu liceenii de la Brukenthal

Lecții de ecologie cu liceenii de la Brukenthal

Asociația Urban Bike Revolution a lansat un proiect de educare și conștientizare, destinat  elevilor de liceu, privind importanța gestionării corecte a deșeurilor, denumit „Trash – de la deșeu la resursă”. În săptămâna 8-12 mai, în cadrul Săptămânii Verzi, elevii din clasele a 11-a ale Colegiului Național “Samuel von Brukenthal” au fost invitați să participe la o serie de ateliere, exerciții practice și vizite în teren pentru a înțelege mai bine fluxul managementului deșeurilor, dar mai ales potențialul economic al acestora prin gestionare corectă și valorificare.

La stația de sortare a deșeurilor și groapa de gunoi a orașului, elevii s-au informat direct de la sursă despre cum sunt gestionate deșeurile la nivelul orașului Sibiu. Mai mult, elevii au descoperit în cartierul Turnișor, pe malurile râului Cibin deșeuri aruncate ilegal, urme de la incendieri recente, precum și posibile deversări de apă reziduală în rău. Aceștia au apelat serviciul 112, informând autoritățile competente asupra neregulilor descoperite. În acest fel, tinerii au înțeles cum trebuie să acționeze și să se implice în lupa împotrivă poluării.

„Trăim pe munți de gunoaie pe care noi îi generăm azi și pe care îi lăsăm moștenire generațiilor viitoare. Dacă nu învățam să acționam corect și nu luăm măsurile necesare, problemele se vor accentua. Ne bucurăm că am găsit aliați fermi și curajoși în rândul elevilor de la Colegiul Național ‘Samuel von Brukenthal’ din Sibiu care sunt interesați să aprofundeze problemele reale cu care ne confruntăm azi și care sunt dornici să se implice în acțiuni de conștientizare. Acest proiect reprezintă un pas important în educarea tinerilor privind potențialul economic real pe care ceea ce noi considerăm și tratăm ca deșeu reprezintă de fapt o resursă”, declară Andrei Rusu, unul dintre inițiatorii proiectului.

În cadrul proiectului, elevii participă la ateliere susținute de Rareș Năstase, de la emisiunea „România te iubesc” și Octavian Berceanu, specialist în politici de mediu și fost comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

Răspunde