Julieta vine la FITS, dar fără Romeo!

Julieta vine la FITS, dar fără Romeo!

„Un spectacol despre femei într-o lume a bărbaților care nu sunt vizibili, dar a căror umbră se resimte, despre fractura dintre generații și micile bătălii personale” spune Oana Stoica despre „Julieta fără Romeo”,

Teatrul Odeon prezintă marți, 27 iunie, ora 16:00, la  Teatrul GONG – Sala parter, piesa „Julieta fără Romeo”, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2023 – Sezonul românesc și francofon. Bogdan Theodor Olteanu semnează regia spectacolului și textul, împreună cu Alex Mircioi, iar în distribuție le regăsim pe: Ioana Bugarin (Julieta), Elvira Deatcu (Marta) și Ruxandra Maniu (Sonia).

Julieta vrea la București. Marta se luptă pentru o familie perfectă. Sonia este rătăcită printre oameni care au prea mulți bani ca să-și mai dea seama ce se întâmplă-n jurul lor. Plecând de la cele trei arhetipuri feminine din „Romeo și Julieta” de Shakespeare, piesa își imaginează o versiune modernă a raporturilor dintre mamă, fiică și doică, a opozițiilor dintre datoria față de familie și aspirații individuale. În compoziția textului se strecoară referințe la alte personaje feminine iconice și texte canonice, care articulează un discurs intertextual despre feminitate în dramaturgia clasică.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză, are o durată aproximativă de 100 de minute și este nerecomandat celor sub 12 ani.

Răspunde