Iunie – luna copilăriei la Filarmonică

Iunie – luna copilăriei la Filarmonică

Filarmonica de Stat Sibiu le dăruieşte tuturor celor cu suflet de copil câteva programe muzicale speciale în luna iunie.

Pentru început, cei mici vor face cunoştinţă cu instrumentele de suflat prezentate de cvintetul de alamă „Tromba Felix” (Medve Sandor – trompetă, David Jurca-Zorlenţan – trompetă, Alin Roman – corn, Ion Palagniuc – trombon, Gheorghe Simion Ianţa – tubă). Concertul educativ „Duelul instrumentelor” va avea loc vineri, 2 iunie, de la ora 16.00, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul Târgului de Jucării, ediţia a XVI-a.

Tot la Târgul de Jucării din Muzeul ASTRA, vă recomandăm spectacolul „Clasic e Fantastic” – „Copilăria lui Beethoven”, sâmbătă, 3 iunie, la ora 16.00, iar duminică, 4 iunie, la ora 12.00, „Tromba Felix” aduce muzica desenelor animate.

Intrare liberă pentru copii la concertul de sâmbătă

Copiii sunt soliştii concertului simfonic de sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19.00, la Sala Thalia. Marin Delia Florina – pian, Pîrvu Vasile Ştefan – fagot, Turcu Radu Dorian – flaut, Păculea Bogdan Paul – clarinet, Popa Ştefan – clarinet, Marin Ingrid-Georgiana – flaut, Pîrvu Marius – canto, Prodea Luana Maria – canto şi Trailovic Enea Christian – vioară, elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, vor fi acompaniaţi de orchestra Filarmonicii sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuţă.

În program: lucrări de W.A. Mozart, A. Vivaldi, C. Chaminade, F.K. Krommer, J. Strauss, C. Saint-Saëns.

Biletele se găsesc pe iabilet.ro şi la casieria Filarmonicii de Stat Sibiu, iar copiii beneficiază de acces gratuit.

Muzica întâlneşte pictura

Vineri, 9 iunie, şi vineri, 12 iunie, de la orele 9.00, seria evenimentelor educative continuă cu un proiect în care copiii vor avea ocazia nu doar să se bucure de tempourile muzicii de pian, dar şi să exploreze emoţiile transmise de aceasta prin culoare: „Cercurile concentrice ale lui Kandinski, acompaniate de muzica lui Stravinski”. Concertul-lecţie porneşte de la îndrăgita compoziţie „Petruska” de Igor Stravinski şi se adresează celor cu vârste între 9 şi 12 ani. Biletele de participare, în valoare de 20 lei, se pot achiziţiona de la casierie.

Magia filmului pentru copiii de ieri şi de azi

Zâne, licurici şi animăluţe fantastice îşi dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Thalia, sâmbătă, 24 iunie, de la ora 19.00. O enciclopedie teatrală pentru toate gusturile, dar mai ales dedicată celor care vor să retrăiască fascinaţia copiilor ce descoperă frumuseţea şi bogăţia muzicii, spectacolul „Muzica pentru copii în filmul românesc” este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi va fi susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu alături de Corul de Copii şi Tineret „Symbol – Jean Lupu”. Biletele pentru acest concert sunt disponibile pe www.entertix.ro.

Proiectul este unic prin concept, prin orchestraţii ce pot fi ascultate în premieră absolută şi doreşte să readucă în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor. „Venim cu acest repertoriu din dorinţa de a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă va fi un prilej de evadare în copilărie şi, totodată, de savurare a muzicii bune”, se arată în comunicatul Filarmonicii.

Entuziasmul publicului tânăr, izvor de energie pentru artişti

„În ultimii ani, FSS a dat «în mintea copiilor» şi s-a apropiat de familie şi de comunitate. Dacă în anul 2019 se organizau 7 concerte educative, în anul 2022 implicarea noastră a făcut să ne întâlnim cu publicul tânăr de 85 de ori în concerte sau ateliere creative. Entuziasmul copiilor ne încarcă mereu cu energie şi optimism şi, cu ajutorul lor, retrăim cu naivitate bucuria de a cânta în toate evenimentele noastre”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Răspunde