Expoziție, ateliere de creație și schimb de bune practici la a patra ediție a Târgului de Ecoturism

Expoziție, ateliere de creație și schimb de bune practici la a patra ediție a Târgului de Ecoturism

Cea de-a patra ediție a Târgului de Ecoturism, primul și singurul eveniment de profil din județul Sibiu, va fi organizată la finalul acestei luni, în cadrul programului „Anii Drumeției”.

Târgul este dedicat pasionaților de activități și experiențe în aer liber și operatorilor din zona turismului sustenabil.

Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 mai, în zona Târgului de Țară din cadrul Muzeului ASTRA, în intervalul orar 10:00 – 18:00. În cadrul acestuia, va fi prezentată oferta de primăvară – vară a operatorilor locali pentru activități recreative și sportive, echipamente și servicii conexe.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: „Județul Sibiu înseamnă tradiții și gusturi autentice, monumente ale naturii unice în România, cum ar fi calcarele cretacice de la Cisnădioara, toate acestea oferite vizitatorilor noștri cu ospitalitate și căldură. Am enumerat doar câteva dintre atuurile pe care dorim să le promovăm, folosindu-le înțelept, în beneficiul tuturor celor care aleg să ne treacă pragul. Vă invit, dragi iubitori de natură, la acest târg și să vă programați următoarele ieșiri în minunatul nostru județ.” 

Pentru ediția de primăvară a fost aleasă zona Târgului de Țară din Muzeul în aer liber, în scopul expunerii și conectării cu o zonă tradițională, care trezește nostalgie pentru cei care au participat la târguri alături de bunici și părinți, dar, în același timp, le prezintă o imagine inedită celor care nu au avut oportunitatea și își doresc să ia parte la astfel de inițiative. O noutate pentru clasicele conferințe și panel-uri de discuții, la această ediție participanții vor putea afla despre bunele practici din domeniul turismului sustenabil.

Evenimentul va fi împărțit în patru secțiuni:

  • expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca în sezonul de primăvară-vară în județul Sibiu;
  • comercială, cu echipamente și produse care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora;
  • panel de discuții, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși experiențele de bună practică pentru turism sustenabil și informații utile pentru înființarea și promovarea unor puncte atractive de ecoturism, dar și comportamentul adecvat pe munte;
  • activități în aer liber pentru întreaga familie și experiențe locale.

Vizitatorii sunt invitați, ca în timpul celor trei zile ale târgului, să bucure de ateliere tradiționale meșteșugărești, degustări de produse, sesiuni de yoga, ture de bicicletă și alte surprize, programul complet urmând a fi disponibil în perioada imediat următoare.

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Răspunde