Cum poate o expoziție să devină scenă de dans?

Cum poate o expoziție să devină scenă de dans?

La Muzeul ASTRA are loc, în aceste zile, un eveniment multicultural internațional.

Săptămâna aceasta va avea loc un nou workshop internațional în cadrul proiectului „Dance as ICH: New models of facilitating participatory dance events”, organizat de Muzeul în aer liber din Szentendre, Ungaria, la care vor lua parte și specialiști ai muzeului sibian. Programul include sesiuni publice, care vor fi transmise sub forma unor webinarii:

În cadrul acestor sesiuni, muzeograful Raluca Andrei, de la Muzeul ASTRA, va susține o prezentare cu titlul „Rolul cetelor de feciori în păstrarea și transmiterea dansului tradițional. Studiu de caz: Ceata de feciori din satul Rucăr, județul Brașov”.

Proiectul Dance as ICH: New models of facilitating participatory dance events (Dance – ICH), finanțat în cadrul programului Europa Creativă, explorează modalități de facilitare a dansului ca parte a patrimoniului cultural imaterial, precum și relația dintre comunitățile patrimoniale, muzee, instituții de patrimoniu și public. Până la finalizarea proiectului (2025), specialiștii din muzeu implicați vor lucra îndeaproape cu comunități locale pentru a găsi soluții prin care o expoziție muzeală poate fi transformată într-o arenă de dans.

Răspunde