Cultură și diplomație

Cultură și diplomație

La Sibiu au fost prezenți, în această săptămână, 26 de ambasadori.

Într-o acțiune diplomatică fără precedent, orașul a găzduit simultan conducătorii misiunilor diplomatice ale Japoniei, Belgiei, Chinei, Austriei, Danemarcei, Suediei, Irlandei, Iordaniei, Cubei, Macedoniei de Nord, Republicii Congo, Armeniei, Muntenegrului, Sloveniei, Portugaliei, statului Peru, Marocului, Georgiei, Braziliei, Bangladeshului, Estoniei, Ucrainei, Siriei, Croației, Libiei și Nigeriei.

„26 de ambasadori s-au aflat, în 22 și 23 mai, în vizită la Sibiu, în cadrul unei acțiuni organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru promovarea Sibiului din punctul de vedere al patrimoniului cultural, a obiectivelor istorice și a oportunităților de investiții. O a doua temă a vizitei este cunoașterea impactului Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană asupra orașului nostru, un titlu pe care Sibiul l-a deținut în 2007 și care a fost un impuls de dezvoltare important și pe termen lung”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În programul pregătit de echipa Ministerului Afacerilor Externe a fost prevăzut un scurt tur în centrul istoric, o vizită la o companie sibiană cu tradiție și prestigiu – Scandia – și o deplasare în Muzeul ASTRA.

„Vizita a fost inclusă în programul de promovare și documentare a Corpului Diplomatic acreditat în România, organizat de Ministerul Afacerilor Externe. Noi ne-am făcut datoria de gazde bune și am prezentat Muzeul ASTRA, programele de valorizare cu implicarea mediului rural, cum creștem comunități, cum generăm efecte economice, culturale și educaționale alături de Consiliul Județean Sibiu”, au explicat reprezentanții muzeului.

Luni seara, Muzeul Brukenthal a fost locul de desfășurare pentru o recepție organizată în onoarea distinșilor oaspeți de prefectul Mircea Crețu, la care a participat și primarul Astrid Fodor.

Răspunde