Concerte de muzică clasică în județul Sibiu

Concerte de muzică clasică în județul Sibiu

„Open Air Classics” se va desfăşura în județul Sibiu timp de cinci zile. Concerte educative, recital de chitară, concerte de muzică de cameră şi balet sunt propunerile primei ediții a proiectului. Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Evenimentul este organizat de Asociația ”Florescu-Fernandez & Friends”.

Seria debutează cu concertele educative dedicate elevilor de la  Şcoala Primară din Richiş în 10 mai de la ora 11:00, urmate de Grădiniţa cu program normal şi Şcoala Gimnazială din Biertan în 11 mai, la ora 11:00.

Primul concert de muzică clasică este programat în curtea bisericii evanghelice din Alma Vii, în 12 mai de la ora 13:00 şi va fi susţinut de Duo Kitharsis. Concertul este denumit  F͟A͟N͟D͟A͟N͟G͟O͟, după noul album dedicat în totalitate muzicii din Spania, tărâmul pe care chitara se simte ca la ea acasă. Cei doi muzicieni – Dragoş Constantin Horghidan şi Alexandra Isabela Horghidan – vor demonstra posibilitățile multiple ale chitarei, folosindu-se de varietatea elementelor sale de expresie, pentru a reda cât mai fidel un program ce a fost gândit pentru a readuce spre atenția publicului o scânteie din chintesența muzicii spaniole. În program vor putea fi ascultate lucrări de Félix Máximo López, Pablo De Sarasate, Francisco Tárrega, Isaac Albéniz, Enrique Granados, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo.

Tot în 12 mai, de la ora 19:00, în incinta bisericii fortificate din Richiş este programat un concert cu “Trio Greluş”, format de clarinetiștii Florin Greluș și Radu Greluș alături de fagotistul Ovidiu Borz, și organista Karina Fernandez Samodaiev. Artiștii vor interpreta lucrări de A. Reicha, W.A. Mozart, B. Bartok și J. Brandon.

În grădină… cu Mozart și Beethoven

Ziua de sâmbătă, 13 mai, va debuta la ora 13:00, cu o premieră: un concert de muzică clasică într-un spaţiu unic – grădina unei case a localnicilor din Ighişu Vechi, susținut de Elena Borz (vioară), Rafaela Fernandez Samodaiev (vioară), Ioana Şulț (violă) și  Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel).  Aceștia vor interpreta lucrări pentru trio si cvartet de corzi de W.A. Mozart și L. van Beethoven. Același program va fi prezentat şi în incinta bisericii fortificate din Biertan, unde concertul extraordinar este programat la ora 18:00, cu participarea organistei Karina Fernandez Samodaiev care va interpreta lucrări de J. S. Bach, D. Buxtehude și Trond Kverno.

Careul de ași

Ultima zi a festivalului, duminică, 14 mai, este rezervată publicului din Sibiu. La ora 13:00, pe terasa cafenelei NOD din Piaţa Aurarilor, sibienii se vor bucura de un concert intitulat “Jazz in the City”. Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel electric), Monica Florescu (pian), Andrei Marcovici (percuție) şi Cornel Homocianu (contrabas) vor interpreta lucrarea lui Claude Bolling – Suita pentru violoncel şi Jazz Piano trio.

Concert de gală

Open Air Classics se va încheia cu un concert de gală care se va desfăşura de la ora 19.00, în Biserica Evanghelică Sf. Maria din Piaţa Huet. În cadrul acestui eveniment vor participa toți artiștii acestei serii de concerte, fiecare ansamblu prezentând o parte din programul oferit în decursul acestor cinci zile. Lucrarea de jazz de Bolling va fi însoţită de secvenţe de balet puse în scenă de Ayaka Nagai şi Kenichi Murata sub îndrumarea coregrafei Aleisha Gardner de la Teatrul de Balet Sibiu. Acest eveniment va fi transmis live pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Accesul publicului este liber la toate evenimentele din cadrul proiectului, în limita locurilor disponibile.

Răspunde