Clădirea în care s-a născut savantul Hermann Oberth a fost reabilitată și modernizată de Consiliul Județean Sibiu

Clădirea în care s-a născut savantul Hermann Oberth a fost reabilitată și modernizată de Consiliul Județean Sibiu

Pavilionul Clinicii Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, astfel încât să ofere condiții optime de cazare și tratament pentru 26 de pacienți.

Clădirea, pe frontispiciul căreia se menționează faptul că, pe 25 iunie 1894, aici s-a născut Hermann Oberth, cel care avea să devină „părintele zborului spațial”, adăpostește opt saloane, patru cabinete medicale, două săli de tratament și o sală de intervenții.

Lucrările executate de firma sibiană Balor Cons SRL au vizat înlocuirea acoperișului, a tâmplăriei interioare și exterioare, aplicarea de tencuieli speciale la exterior, finisaje conforme normelor medicale la interior, instalații noi de încălzire, apă, canalizare și electricitate.

„Pe lângă lucrările de reabilitare, amenajare interioară și eficientizare termică, am reușit să creăm pacienților și personalului angajat noi facilități: instalație de climatizare, platformă elevatoare pentru persoanele cu dizabilități, sistem de comunicație pacient – asistent, toalete în fiecare salon, sisteme de securitate și alarmare la incendiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Valoarea investiției este de 3,58 milioane lei (fără TVA), din care 2,54 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, 561.800 lei contribuția Consiliului Județean Sibiu și 476.500 lei fonduri alocate prin Agenda de Sănătate a Municipiului Sibiu.

Răspunde