Cetățenii ucraineni din Sibiu pot depune cereri pentru decontarea cazării și hranei

Cetățenii ucraineni din Sibiu pot depune cereri pentru decontarea cazării și hranei

Începând cu data de 1 mai, cetățenii ucraineni pot depune cereri la Direcția de Asistență Socială Sibiu, cu sediul pe bulevardul Victoriei nr. 1-3, pentru a primi direct din partea statului sumele necesare plății cazării și hranei.

Refugiații ucraineni primesc 600 lei/persoană/lună pentru hrană, iar pentru cazare persoanele singure primesc 750 de lei/lună, iar familiile 2.000 de lei/lună.

Acești cetățeni trebuie să depună o cerere, în primele 5 zile lucrătoare ale fiecărei luni, și să îndeplinească o serie de condiții:

  • în prima lună, cetățenii ucraineni nu trebuie decât să depună cererea, fără a îndeplini alte condiții și vor primi sumele necesare cazării și hranei. Pentru luna mai, spre exemplu, cererea poate fi depusă până la finalul lunii;
  • pentru următoarele trei luni, odată cu depunerea cererii trebuie să facă dovada că sunt înregistrați la AJOFM ca fiind în căutarea unui loc de muncă și vor primi decontarea pentru hrană și cazare. Cererile se depun în primele 5 zile lucrătoare ale lunii;
  • pentru următoarele patru luni, cetățenii ucraineni trebuie să depună cererea, dar și să facă dovada că sunt angajați. Vor primi decontarea doar pentru cazare. Și în acest caz, cererile se depun în primele 5 zile lucrătoare ale lunii.

Documentele se depun la camera E66, pe b-dul Victoriei, nr. 1-3, iar condițiile de acordare și modelele de cereri se găsesc aici: https://tinyurl.com/2jenjmrb

Orice alte informații se pot obține la telverde 0800811811, la telefon 0269208808 sau prin e-mail la adresa refugiati.ua@sibiu.ro.

Răspunde