„Bunicuțe” pe patru roți

„Bunicuțe” pe patru roți

Nostalgicii pasionați de maşinile româneşti îşi dau întâlnire la Muzeul ASTRA.

Duminică, 28 mai, între orele 10.00 şi 18.00, în parcarea din fața Pavilionului Muzeal Multicultural, la intrarea principală în Muzeul ASTRA, veți putea admira câtrva autoturisme Dacia 1300 și 1310, din perioada anilor ’70-’80.

Acestea vor fi prezentate, împreună cu propriile povești, adunate de către actualii proprietari. Costume de epocă şi alte obiecte tematice, inclusiv din colecțiile Muzeului ASTRA, vor întregi mica expoziție, care va fi comunicată publicului de către muzeograful Adrian Alexe.

„Cu siguranță, celor care au condus și văzut Daciile făcându-și treaba, evenimentul le va trezi amintiri plăcute. Vă mai amintiți de copilăria anilor ’70-’90, în care adulții, în zilele și orele libere, reparându-și Daciile, socializau între ei și adunau copiii curioși în jurul lor, care între două reprize de fotbal printre blocuri se uitau cu admirație la motoare care erau meșterite de către tați și vecini? Dar credem că și celor mult mai tineri le vom stârni curiozitatea”, spun organizatorii, Muzeul ASTRA și Club Dacia Nostalgia.

În fotografia alb-negru, din arhiva muzeului, realizată în anul 1985, în parcarea Muzeului Tehnicii Populare, vedem Dacii 1300, 1310, un autobuz Roman 111 și un autocar Mercedes O302 sau Iran National.

Răspunde