Bani pentru Bruxelles, de la bugetul local al Sibiului

Bani pentru Bruxelles, de la bugetul local al Sibiului

Primarul Astrid Fodor a semnat, ieri, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a străzii Bruxelles. Modernizarea acestei străzi va crea o legătură nouă între Calea Șurii Mici și Zona Industrială Vest.

Prin investiția în valoare de 14,16 milioane de lei, se va extinde această stradă pe o lungime de aproximativ 900 metri, între Calea Șurii Mici și str. Turda, creându-se: un drum cu două benzi, trotuare optimizate prin rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, piste pentru biciclete, rețelele de apă și canalizare, precum și tubulatura subterană pentru cablurile de telecomunicații, un sistem de iluminat eficient energetic, cu lămpi LED, zone verzi pe aliniamentul străzii, estimate ca suprafață la 6.000 mp, care vor fi amenajate cu iarbă și 40 de arbori.

“Zona Industrială Vest și zona Calea Șurii Mici sunt în continuă dezvoltare. În acest context, am identificat soluții pentru îmbunătățirea mobilității pentru sibienii care locuiesc, lucrează sau tranzitează. Prin prelungirea străzii Bruxelles până în Calea Șurii Mici, vom crea o nouă legătură pentru transportul public, pentru cei care se deplasează cu bicicleta sau pe jos, dar și pentru traficul auto. Această investiție va fi corelată cu coridorul de mobilitate pe care îl vom amenaja pe Calea Șurii Mici, la care lucrăm deja”, a explicat Fodor.

Contractul pentru extinderea străzii Bruxelles a fost semnat cu firma Terra Building, în urma unei proceduri publice de achiziție în cadrul căreia a fost depusă o singură ofertă.

Termenul contractual de execuție a lucrărilor este de 8 luni, la care se vor adăuga lunile de iarnă în care nu se va putea lucra din cauza temperaturilor scăzute.

Răspunde