Au schimbat țigările pe mere

Au schimbat țigările pe mere

Aproape 100 de kilograme de mere au fost oferite de voluntari trecătorilor care au fost dispuși să renunțe la țigări.

Sportivii sibieni, în frunte cu baschetbaliștii de la CSU Sibiu și fotbaliștii de la FC Hermannstadt, CSC Șelimbăr, LSS Voința și Interstar Sibiu, au mărșăluit astăzi în centrul Sibiului, alături de membrii celor mai importante cluburi sportive, elevi, studenți din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie și voluntarii Asociației Crucea Roșie și Clubului Interact.

Marșul Sănătății Plămânilor face parte din campania antifumat derulată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, intitulată „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor”. Aflat la cea de-a treia ediție, marșul s-a desfășurat pe traseul Farmacia 24 – strada Nicolae Bălcescu – Piața Mare, retur, fiind organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu și Crucea Roșie.

În cadrul acțiunii, în schimbul țigărilor pe care cetățenii au fost dispuși să le cedeze voluntarilor, au fost distribuite aproximativ 100 kg de mere donate de Carrefour,

„Ne dorim ca, prin acțiunile derulate de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, inclusiv acest Marș al Sănătății Plămânilor, care se dorește un semnal de alarmă, să reușim să ajutăm cât mai multe persoane să renunțe la obiceiul fumatului, salvându-și astfel sănătatea. Le mulțumim mult atât sportivilor care au răspuns invitației noastre de a se alătura mesajului campaniei, cât și tuturor elevilor, studenților Academiei Forțelor Terestre, voluntarilor Crucii Roșii și personalului spitalului, care ne susțin în efortul nostru de a promova un mesaj antifumat cât mai puternic în rândul populației. Să acordăm prioritate vieții! Să spunem NU fumatului!”, spune Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

La marș au participat în acest an echipe sportive, exemplul sportivilor reprezentând un model de stil de viață sănătos, cu scopul de a încuraja renunțarea la fumat și adoptarea unei conduite cât mai benefice pentru sănătate.

„Suma obiceiurilor noastre se reflectă în starea sănătăţii pe care o avem. Starea de spirit este tot rezultatul propriului stil de viaţă. Atât sănătatea fizică, cât şi cea psihică depind, în mare măsură, de obiceiurile zilnice pe care le avem şi de modul în care trăim. Contează ce mâncăm, dacă facem mişcare, dacă consumăm alcool sau dacă fumăm. Echipa noastră se află astăzi la Marșul Sănătății Plămânilor, pentru a transmite punctual un mesaj de cât de important este un stil de viață sănătos”, a declarat Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu.

„Suntem bucuroși  să participăm alături de Spitalul de Pneumoftiziologie la Marșul Sănătății Plămânilor. Ca promotori ai sănătății prin sport, CSC 1599 Șelimbăr răspunde cu bucurie la invitațiile ce au în centrul său promovarea unui stil de viață sănătos. Este o inițiativă minunată, prin care se dorește conștientizarea efectelor nocive ale fumatului, iar noi ca și club sportiv aplaudăm orice activitate în sensul acesta”, a declarat Cornel-Alexandru Stănilă, director general CSC 1599 Șelimbăr.

„Ne onorează participarea la Marșul Sănătății Plămânilor, alături de organizatori. Având în vedere că sportivii sunt reprezentativi pentru un stil de viață sănătos, ei sunt un exemplu de urmat, dorind sa se facă văzuți și auziți  în lupta împotriva unui  viciu atât de dăunător sănătății!”, a declarat Lucian Negru, director CSS Sibiu.

La nivel mondial, peste 8,7 milioane de oameni mor pe an din cauza consumului de tutun. Majoritatea acestor decese (7,4 milioane) sunt atribuite consumului direct de tutun, în timp ce restul sunt atribuite expunerii la fumatul pasiv. Aproximativ 80% dintre aceste decese au loc în țările cu venituri mici și medii.  Daunele cauzate de tutun încep înainte de naștere, deoarece femeile însărcinate care fumează pot da naștere copiilor cu risc mai mare de tulburări congenitale, cancer, boli pulmonare, greutate mică la naștere și moarte subită.

Răspunde