100 de minute în Dacia romană

100 de minute în Dacia romană

Viața cotidiană a strămoșilor noștri daco-romani, dar și elemente din zile de sărbătoare, o paradă militară și chiar o nuntă vor putea fi văzute la Sibiu, în timpul Festivalului Internațional de Teatru.

Asociația Castrum Novis propune sibienilor și turiștilor un spectacol de reconstituire istorică în premieră, creat de Tiberiu Polgar și Ioan Oprea.

În acest moment artistic incitant de reconstituire, cei de la Castrum Novis înfățișează aspecte ale vieții cotidiene antice – atât ale vieții militare, cât și civile – din Dacia romană. Spectacolul va include o paradă a legiunilor romane din cadrul bacanalelor, o reconstituire a unei scene militare – și anume lăsarea la vatră a unui veteran roman – și reconstituirea unei ceremonii de nuntă străveche. De asemenea, publicul se va familiariza cu măreția armatei romane, făcând o incursiune în secolul al II-lea d. Hr. Acest moment artistic se va încheia cu o ceremonie militară dedicată marilor zei Iupiter Optimus Maximus și Marte Invictus.

Programat în sezonul românesc al FITS, spectacolul „ARS ROMANA” se va desfășura în Parcul Tineretului, în zilele de 24 și 25 iunie, de la orele 19.00, și are o durată de 100 de minute. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Răspunde