Unanimitate pentru constituirea zonei metropolitane Sibiu

Unanimitate pentru constituirea zonei metropolitane Sibiu

La Primăria Sibiu a avut loc o întâlnire a primarilor din zona municipiului Sibiu cu privire la constituirea zonei metropolitane care se va forma în jurul municipiului reședință de județ.

Alături de primarul municipiului Sibiu, la ședința de luni, 3 aprilie, au fost invitați să participe 22 de primari din localități din coroana 1 și 2 a municipiului, conform prevederilor Legii 246/2022. Au participat 18 primari ai următoarelor localități: municipiul Sibiu, orașele Avrig și Ocna Sibiului și comunele Apoldu de Jos, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Poplaca, Rășinari, Râu Sadului, Roșia, Sadu, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică și Vurpăr, iar orașul Cisnădie a confirmat participarea prin administratorul public. Din motive obiective, primarul orașului Săliște nu a participat fizic la ședință, dar a transmis în scris opțiunea de a face parte din membrii fondatori ai viitoarei zone metropolitane Sibiu, potrivit unui comunicat al municipalității.

„Prezidată de primarul Astrid Fodor și cu participarea domnului Adrian Bibu, consilier local al municipiului Sibiu, și a administratorului public Ioana Leca, în ședință primarii prezenți au fost invitați să își exprime opțiunea cu privire la aderarea la viitoarea zonă metropolitană, toți participanții exprimându-și acordul. S-a discutat și denumirea viitoarei zone metropolitane, primarii fiind de acord cu propunerea ca aceasta să se numească: ADI Pol Dezvoltare Sibiu. O temă a fost stabilirea sediului asociației, așteptându-se propuneri în acest sens din partea reprezentanților localităților menționate. S-a convenit și asupra constituirii patrimoniului inițial al acesteia de către fiecare UAT. De asemenea, primarii prezenți au fost invitați să își exprime eventuale obiecțiuni pe tema statutului asociației, al cărui draft le-a fost deja comunicat pentru analiză”, se mai arată în comunicat.

Răspunde