Nicu Ştefănuţă organizează Festivalul „Cioran: de la Răşinari la Paris”

Nicu Ştefănuţă organizează Festivalul „Cioran: de la Răşinari la Paris”

Cu ocazia aniversării a 112 ani de la naşterea lui Emil Cioran, pe 8 aprilie, europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă organizează, la Sibiu, în perioada 10-24 aprilie, Festivalul „Cioran: de la Răşinari la Paris”.

În cadrul festivalului, Ştefănuţă propune, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, şi o expoziţie de manuscrise originale, scrisori, cărţi, obiecte din comuna Răşinari ce au aparţinut acestuia, dar şi alte creaţii care trimit la viaţa şi opera marelui filosof.

„Manuscrisele sau corespondenţele lui Emil Cioran, unul dintre cei mai mari filosofi ai lumii, nu sunt vizibile ochiului public nicăieri în ţară. Cioran e mai cunoscut la Paris, acolo unde, în 1990, la 79 de ani, era considerat cel mai important stilist francez al secolului, decât e la Sibiu. Sunt şi eu un admirator al operei lui Cioran. Şi mai sunt şi răşinărean. Şi vreau să aduc creaţia lui mai aproape de sibieni. Emil Cioran ne-a învăţat că a fi un român bun înseamnă a lăsa în urma ta ceva valoros pentru ţară, de oriunde din lume. Opera lui merită cunoscută şi apreciată la adevărata sa valoare”, declară politicianul.

Comunitatea sibiană este invitată să viziteze expoziţia în perioada 10-24 aprilie, în foaierul Bibliotecii ASTRA.

Răspunde