Mai multe șanse pentru tinerii artiști

Mai multe șanse pentru tinerii artiști

Muzeul ASTRA și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu au decis să prelungească termenul de înscriere la faza județeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

Astfel, copiii talentați din județul Sibiu se mai pot înscrie pentru a participa la această competiție până în data de 28 aprilie 2023.

Faza pe județul Sibiu se va desfășura în perioada 18-20 mai, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Câștigătorii vor participa la faza națională a competiției, care va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cel mai probabil în luna iulie, conform calendarului edițiilor anterioare.

La olimpiadă pot participa copii cu vârsta între 6 și 18 ani care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meşteşugului artistic tradiţional, având calităţile de manualitate, dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu unui artist autentic, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară, din şcoli sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban. Fiecare unitate școlară şi/sau conexă poate fi reprezentată de trei elevi pentru unul din meşteşugurile tradiţionale. Fiecare elev va participa la o singură secţiune.

Doritorii se pot înscrie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu (str. Lucian Blaga nr. 26, tel. 0369/101202, 0269/210817, e-mail educativsb@gmail.com, inspector Daniela Muntean) sau Complexul Naţional Muzeal ASTRA (Pădurea Dumbrava, nr. 16, tel. 0756/085780, fax 0269/202411, e-mail elena.gavan@muzeulastra.com, muzeograf Elena Găvan).

Evenimentul ajuns la ediția a XXV-a, reluat în format fizic după doi ani de pauză impusă de pandemie, este organizat de Complexul Național Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Răspunde