Județul Sibiu sărbătorește cinci ani de parteneriat cu regiunea poloneză Wielkopolska

Județul Sibiu sărbătorește cinci ani de parteneriat cu regiunea poloneză Wielkopolska

În zilele de 25 și 26 aprilie, oficialitățile din Wielkopolska organizează, în orașul Poznań, o serie de evenimente menite să marcheze împlinirea a cinci ani de colaborare cu județul Sibiu.

La invitația părții poloneze, o delegație a Consiliului Județean Sibiu, formată din președinta Daniela Cîmpean, vicepreședintele Vlad Vasiu, consilierii județeni Christine Manta-Klemens, Anca Mălaiu și Florin Popa, cât și din reprezentanți ai aparatului de specialitate al instituției pe domeniile tehnice, investiții, urbanism și digitalizare, se va afla în Poznań.

În program sunt cuprinse întâlniri cu reprezentanții voievodatului Wielkopolska, condus de mareșalul Marek Wozniak, ai Parlamentului Regional, Camerei de Comerț și Industrie, Fondului Regional de Dezvoltare, dar și o vizită la Spitalul Regional.

De asemenea, delegația sibiană va vizita Spitalul Regional pentru Copii, cea mai nouă investiție a administrației din Wielkopolska, realizată din fonduri europene nerambursabile, care are o capacitate de 354 de paturi.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: „De-a lungul celor 5 ani de parteneriat, am reușit să avem proiecte din care fiecare parte a avut de câștigat. Mă gândesc la stagii de formare în domeniul administrației publice regionale, participări la festivaluri culturale și gastronomice sau la aderarea județului Sibiu la Coaliția Regiunilor Agricole, pași care ne-au permis să avem o perspectivă nouă, europeană, a ceea ce înseamnă administrație. Sunt convinsă că acest parteneriat va avea viață lungă, întrucât fiecare parte are toată deschiderea în a împărtăși din experiența proprie.”

Institutul Cultural Român Varșovia va organiza, în foaierul Teatrului Polonez de Dans din Poznań, expoziția „Via Transilvanica“, înfățișând publicului polonez cel mai amplu traseu de drumeție al României, care traversează teritoriul județului Sibiu pe o lungime de aproximativ 100 de km, segmentul purtând denumirea de „Terra Saxonum”.

Un alt eveniment cultural va fi oferit de către Teatrul de Balet Sibiu, ai cărui artiști vor pune în scenă piesa „One way ticket”.

Semnat în anul 2018, parteneriatul dintre județul Sibiu și voievodatul Wielkopolska a permis schimbul de informații dintre cele două regiuni  pe temele administrației publice, educației, culturii, dezvoltării economice, investițiilor, digitalizării și sănătății.

Răspunde