Căsuțe pe lac

Căsuțe pe lac

Cele trei lebede și rațele sălbatice din Muzeul ASTRA se răsfață în adăposturi plutitoare, amenajate pe lacul din Dumbrava Sibiului, destul de aproape de ochii curioșilor pentru a fi admirate, dar și suficient de departe pentru a se simți în siguranță.

„Pentru că respectăm fauna din Muzeul ASTRA, avem patru adăposturi plutitoare pe lacul nostru din muzeu. Ele sunt făcute din lemn și au culcușuri din paie. Sunt locurile în care cele trei lebede și rățuștele de pe lac pot să stea în caz de vreme rea sau să clocească ouăle în liniștea susurului de apă”, arată Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Le puteți urmări acum îndeaproape, într-un clip filmat cu barca pe lacul din Dumbravă!

Nici celelalte păsări care și-au găsit adăpost prin Muzeul în aer liber nu o duc rău deloc. Muzeul ASTRA a derulat, în perioada 16 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, programul „Eu ciripesc şi iarna în muzeu”, o acţiune specială de observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, precum şi hrănirea lor pe timp de iarnă, la care au participat aproape 800 de turiști.

Și animalele din gospodăriile muzeului se bucură de atenție. Rațe, gâște, iepuri, oi, cai și un măgăruș sunt îngrijite de angajați și foarte îndrăgite de turiști. De câteva zile, a venit pe lume o iapă pe care cei din muzeu au botezat-o Gina.

Răspunde