Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată la Sibiu

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată la Sibiu

Consiliul Județean Sibiu, împreună cu o parte din instituțiile aflate în subordine, s-a alăturat campaniei de informare și conștientizare despre efectele tuberculozei asupra sănătății publice, campanie organizată cu prilejul marcării Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei, în data de 24 martie.

Astfel, în această seară, patru clădiri aflate în patrimoniul județului Sibiu vor fi iluminate în roșu, după următorul program:

  • Filarmonica de Stat Sibiu (Sala Thalia), str. Cetății, nr. 3-5, orele 17.00-22.00
  • Dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, str. Morilor, nr. 57, orele 19.00-20.00
  • Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii” Sibiu, str. Tudor Arghezi, nr. 13, orele 20.00-21.00
  • Consiliul Județean Sibiu, str. General Gh. Magheru, nr. 14, orele 21.00-22.00.

În ultimii ani, România a fost țara cu cele mai multe cazuri noi și recidive înregistrate anual dintre țările membre ale Uniunii Europene și între primele 6 locuri din regiunea OMS Europa (atât ca număr absolut de cazuri, cât și ca incidență la 100.000 de locuitori). Ultimul raport ECDC, Tuberculosis surveillance and monitoring in Europe 2021, arată că tuberculoza rămâne o prioritate pentru sănătatea publică din România, țara noastră fiind depășită doar de fostele republici din blocul sovietic.

Răspunde