„Un bilet dus” – premiera de dans contemporan a lunii aprilie la Teatrul de Balet Sibiu

„Un bilet dus” – premiera de dans contemporan a lunii aprilie la Teatrul de Balet Sibiu

Coregrafa Sandra Mavhima, cunoscută publicului din Sibiu pentru spectacolele de dans contemporan create la Teatrul de Balet Sibiu „Amurg” (2019) şi „Amurg 304 zile de lămâie” (2021), a început repetiţiile cu dansatorii baletului sibian pentru o nouă premieră de dans contemporan: „One way ticket / Un bilet dus”.

Noul spectacol va avea premiera la Teatrul de Balet Sibiu sâmbătă, 22 aprilie, iar biletele, puse astăzi în vânzare, pot fi cumpărate de la sediul administrativ al instituţiei, sau online, de pe Kompostor.ro.

Sandra Mavhima, coregrafă: „Vrăjiţi de mirajul unei vieţi mai bune, milioane de emigranţi din fostele state comuniste din estul Europei ajung în fiecare an în Occident, în căutarea unei vieţi mai bune. ‘One way ticket’ / ‘Un bilet dus’ este povestea tuturor celor care şi-au lăsat în urmă familiile şi au plecat din Est, din Balcani, înspre Vest, înspre Occident. Pentru mulţi dintre aceştia, diferenţele culturale mari, stricteţea şi rigiditatea noilor societăţi adoptive fac procesul integrării aproape imposibil, iar mulţi dintre cei care au plecat ajung captivi între două realităţi: cea a ţării natale, căreia nu simt că îi mai aparţin şi cea a ţării adoptive, unde nu vor fi poate niciodată asimiliaţi în totalitate. ‘One way ticket’ / ‘Un bilet dus’ este un eseu coregrafic despre rădăcini şi dezrădăcinare. Despre căutare şi însingurare.”

Sandra Mavhima este coregraf, profesor şi director artistic. A absolvit Liceul de coregrafie „Floria Capsali”, Bucureşti, în 2003. După absolvire, a lucrat ca balerină la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „I. Dacian”, Circul Metropolitan Bucureşti, Orion Balet. De-a lungul anilor, a dansat în spectacole de balet, musical, teatru, circ, dans contemporan, evenimente publicitare, emisiuni TV şi reclame. În 2007, a obţinut licenţa în arte (coregrafie) la Universitatea Naţională de Teatru şi Cinematografie „I.L. Caragiale” (UNATC), iar în 2010 masterul în Artele Spectacolului, în cadrul aceleiaşi universităţi. În 2014, a absolvit Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea Istoria şi Teoria Artei, iar în 2018 a obţinut un doctorat în cinematografie şi media pe baza studiului de cercetare „Limbajul coregrafic în filmul experimental” (UNATC). Şi-a început cariera de coregraf în 2008. Din 2011 lucrează ca manager cultural pentru Asociaţia Secţia de Coregrafie. În perioada 2014 – 2017 a fost director artistic al „ALT Concurs Naţional de Coregrafie”. Spectacolele sale au fost prezentate la evenimente şi festivaluri din România, Spania, Franţa, Liban, Thailanda, iar scurtmetrajul „Collective Identity” a fost selectat de Essential Dance Film – TenduTv (SUA) pentru colecţia celor mai reprezentative filme de dans din lume din anul 2012. În prezent este lect. univ. dr. la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi. La Teatrul de Balet Sibiu a montat trei spectacole de dans contemporan „Amurg” (2019) „Amurg. 304 zile de lămâie (2021) şi „Soft power” (2019).

ONE WAY TICKET / UN BILET DUS

Premieră de dans contemporan

  • COREGRAFIA: Sandra Mavhima
  • SCENOGRAFIA: Radu Aldea
  • ASISTENT COREGRAFIE: Adela Floricioiu
  • MUZICA: Adrian Enescu
  • LIGHT DESIGNER: Radu Drusan
  • DISTRIBUŢIE: Bella Gilligan, Tereza Dragomir, Ayaka Nagai, Maria Trabalon, Candela Nieto, Beatriz Reis/Monica Viqueira, Mattia Longhitano, Guido Sarnataro, Henrique Ferreira, Kenichi Murata, Lazaro Ortega, Manuel Sanchez/Fulvio Zamagna
  • DURATA APROXIMATIVĂ: 1h

Răspunde