Președinta județului a prins drag de „izmenele întoarse” și scoverzile lui nea Gheorghe!

Președinta județului a prins drag de „izmenele întoarse” și scoverzile lui nea Gheorghe!

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, promovează cu plăcere produsele locale.

„‘Izmene întoarse’, ‘scovardă’ sau ‘bufle’ sunt doar câteva dintre delicatesele de pe Valea Secașelor, pe care domnul Gheorghe Tăușan le-a adus astăzi la ‘Piața la birou’, organizată în curtea Consiliului Județean Sibiu. Șugubăț, nea Gheorghe are o poezie și un cuvânt bun la adresa tuturor celor pe care-i ademenește cu dulciurile meșteșugite acasă alături de soția sa Maria, în Sebeș. Vă invităm să-l cunoașteți și să-i încercați produsele în Piața Volantă Transilvania în fiecare zi de sâmbătă și, ocazional, vinerea în curtea Consiliului Județean Sibiu”, a scris Cîmpean, în această după-amiază, pe pagina sa de socializare.

Pâinea de casă și plăcintele de tot felul pe care le aduce Gheorghe Tăușan sunt deja îndrăgite de mulți mușterii ai pieței țărănești, iar reclama sa în versuri nu trece niciodată neobservată:

„Din Secaș, de pe vale,
Fără gram de chimicale,
V-aduc gustoase bucate
De mâini vrednice lucrate.

Un suflet pe glume pus
Izmene-ntoarse le-o spus
Să râdă prin șezători
Mândre fete și ficiori…

Buflele-s ca Soarele
Când vede hotarele
Și ca omul îngrășat
Când bufle multe-o mâncat.

Să v-aducă bucurie
Viața tot bună să fie
Poftiți și vă ospătați
Din plăcinte să gustați!”

În curtea Consiliului Județean Sibiu, astăzi a avut loc o nouă ediție a „Pieței la birou”, un proiect pilot care a demarat săptămâna trecută, gândit ca o extensie a Pieței Transilvania.

Răspunde