Intrare gratuită la Muzeul de Artă Contemporană

Intrare gratuită la Muzeul de Artă Contemporană

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, Muzeul Naţional Brukenthal oferă acces gratuit pentru doamne şi domnişoare la Muzeul de Artă Contemporană.

În această perioadă, la Muzeul de Artă Contemporană, din str. Tribunei, nr. 6, sunt deschise publicului depozitul vizitabil şi expoziţiile temporare „Iconoferestre” a artistului Marian Furtună şi „Out of our head”, semnată de Elena Ilash și Căiuş Rotaru.

Muzeul de Artă Contemporană este adăpostit de o clădire cu valoare arhitectonică şi istorică, datând din 1901, și reprezintă o puternică alternativă la tendinţa unică susţinută de Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, având un caracter orientat spre public, spre o selecţie şi o prezentare cât mai liberă şi mai inovatoare a expoziţiilor. Începând din anul 2014, spațiului destinat expozițiilor temporare aflat la parterul clădirii i s-a adăugat depozitul vizitabil de artă contemporană, amenajat la etajul I și etajul al doilea al clădirii, iar în anul 2019 a fost deschisă o nouă sală de expoziții temporare.. Depozitul vizitabil promovează un concept mai puțin cunoscut în România. Piesele sunt prezentate deopotrivă în manieră specifică depozitării (în special lucrările de pictură), cât și liber. La momentul definitivării procesului de amenajare, pe coridoarele clădirii puteau fi admirate 34 de piese de mari dimensiuni – sculpturi în bronz, lemn și piatră, iar în sala situată la etajul I erau expuse 205 de picturi, 15 tapiserii și 95 de piese tridimensionale. La etajul al II-lea se află o sală cu perete de sticlă, ce oferă vizitatorului posibilitatea unei perspective de ansamblu asupra depozitului situat la etajul I.

Răspunde