Drum de legătură între județele Sibiu și Alba, reabilitat prin Programul ”Anghel Saligny”

Drum de legătură între județele Sibiu și Alba, reabilitat prin Programul ”Anghel Saligny”

Vineri, 17 martie, Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul constructorului care va reabilita drumul județean DJ 141 C, de la limită cu județul Alba – Broșteni – Bogatu Român și până la intersecția cu DJ 107 B Păuca – Slimnic. Ordinul de începere a lucrărilor urmează să fie emis la începutul lunii aprilie, iar durata lucrărilor de execuție se întinde pe o perioadă de 24 de luni.

Reabilitarea celor aproximativ 10 km de drum va fi realizată de către asocierea SC Prenis SRL, SC DIMEX 2000 Company SRL și SC TOTAL NSA AG Construct SRL, desemnată câștigătoare în urma procedurii de achiziție publică. Valoarea contractului pentru execuția lucrărilor, conform contractului încheiat în 28 februarie, se ridică la aproape 34,8 milioane de lei cu TVA.

„Prin intermediul acestei investiții, drumul județean DJ 141 C, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat, vor fi amenajate drumuri laterale, vor fi executate șanțuri, rigole din beton, rigole carosabile și rigole de acostament, precum și elemente ce țin de siguranța circulației.  De asemenea, podul existent la km 13+780 va fi refăcut complet și va avea o deschidere de aproximativ 11 m și o înălțime de 3,25 m.

Evident că, odată cu modernizarea acestui drum la standarde europene, conectivitatea cu județul Alba va fi mult îmbunătățită, ceea ce va facilita dezvoltarea economică și socială a localităților tranzitate de DJ 141 C”, se arată într-un comunicat al forului județean.

Investiția este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Investiții  ”Anghel Saligny”, valoarea contractului de finanțare fiind de 37,1 milioane de lei cu TVA. Contribuția Consiliului Județean pentru această investiție este de aproximativ 250.000 lei, bani asigurați din bugetul local.

Răspunde