„Dezastre“ în locul pieței țărănești

„Dezastre“ în locul pieței țărănești

Parcarea Sălii Transilvania va fi închisă între 10 și 12 martie, pentru desfășurarea unui eveniment intitulat Zilele Prevenirii Dezastrelor. Așadar, Piața Volantă Transilvania nu se va organiza sâmbătă, 11 martie, dar o parte dintre producătorii locali vor putea fi găsiți în curtea Consiliului Județean.

Consiliul Județean Sibiu anunță comunitatea sibiană că, în perioada 10-12 martie, parcarea Sălii Transilvania va fi închisă, pentru buna desfășurare a acțiunii ”Zilele Prevenirii Dezastrelor”. Evenimentul este organizat de către Asociația Energia Inteligentă în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu și Asociația Câinilor Utilitari.

În consecință, Piața Volantă Transilvania nu se va mai organiza sâmbătă, 11 martie, urmând să fie reluată săptămâna viitoare, în 18 martie. Totuși, o parte dintre producătorii locali vor avea ocazia să își valorifice produsele în cadrul Pieței la birou, găzduită în curtea Consiliului Județean, vineri, 10 martie, între orele 9-13. Cumpărătorii vor fi întâmpinați cu produse de carmangerie de la Racovița, cu produse lactate din Târnava, cu legume și fructe din Veștem și Nou, cu panificație și patiserie din Orlat, Șomartin și Sibiu, cu flori cultivate în cartierul sibian Gușterița, cu produse apicole din Galeș și cu băuturi artizanale din Avrig.

”Zilele Prevenirii Dezastrelor” este un eveniment care va consta în mai multe acțiuni de informare și responsabilizare a comunității locale cu privire la diverse situații care pot pune viața în pericol, precum: incendii, dezastre naturale, cutremure sau dispariții de persoane. Programul evenimentului de la Sibiu include: vizite pentru elevi și pentru persoane adulte interesate în centrele mobile de instruire a populației, amplasate în parcare, demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare referitoare la folosirea câinilor în activitățile de căutare și salvare, susținute de Asociația Clubul Câinilor Utilitari (vineri, 10 martie, ora 11), o acțiune simulată de căutare și salvare persoane dispărute care se va desfășura la Castelul Turnu Roșu din Boița, cu ajutorul câinilor utilitari (sâmbătă, 11 martie, ora 11).

Acțiunile de informare din parcarea Sălii Transilvania vor avea loc după următorul program:

  • vineri, 10 martie, între 12 – 16
  • sâmbătă, 11 martie, între 10 – 16
  • duminică, 12 martie, între 10 – 14

Răspunde