Aproape 800 de turiști au hrănit păsările din Muzeul ASTRA pe timpul iernii

Aproape 800 de turiști au hrănit păsările din Muzeul ASTRA pe timpul iernii

Muzeul ASTRA a derulat, în perioada 16 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, programul „Eu ciripesc şi iarna în muzeu”, o acţiune specială de observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, precum şi hrănirea lor pe timp de iarnă.

„În această perioadă, am înregistrat un număr de 784 de vizitatori care au hrănit păsările cu semințele găsite în pungile de la intrarea principală. Vorbim despre elevi de la grădiniţe, şcoli sau pur şi simplu vizitatori care iubesc fauna din Muzeul ASTRA. Cu toţii au primit hărţi pentru a descoperi cu uşurinţă toate cele patru locaţii cu șase hrănitori amplasate în Muzeul în aer liber. La final, aceştia au primit drept răsplată un obiect handmade confecţionat în atelierele educaţionale interactive la Muzeul ASTRA.

Pe lângă recunoştinţa noastră, în mod sigur şi piţigoiul mare, piţigoiul albastru, macaleandrul, ticleanul, raţa mare, ciocănitoarea mare, lebăda şi toate celelalte specii s-au bucurat din plin de atenţia primită!”, a spus Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al muzeului.

Acţiunea de observare şi hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost iniţiată de Muzeul ASTRA în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.

Răspunde