Astăzi este ultima zi în care cei interesați pot aplica pentru unul din cele 15 locuri la Academia de Leadership Urban 2023.
„Dacă ai între 21 și 32 de ani, ești hotărât/ă să modelezi lumea din jur după valorile în care crezi și nu te mulțumești doar să visezi frumos, hai pe fundatiacomunitarasibiu.ro/alu pentru detalii și aplică până în 15 februarie, ora 23:59. Am gândit o experiență educațională complexă, facilitată de traineri de top și care se va desfășura în locații faine, departe de zgomotul orașului, ca să te poți detașa de cotidian și să te imersezi cât mai bine în proces”, anunță Fundația Comunitară Sibiu.
Cinci module intensive de un weekend, din martie până în iulie
Primul modul, intitulat „Autocunoaștere și inteligență emoțională”, va avea loc în perioada 23 – 26 martie, la Portal Village Sibiel, cu Elena Luminița Bouleanu, psiholog clinician, psihoterapeut în psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și hipnoză clinică, supervizor în psihologie clinică. Dan Luca, expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală, va susține modulul „Productivitate și autodisciplină”, în weekend-ul 20 – 23 aprilie, la Casa cu povești Râu Sadului. Weekend-ul 11 – 14 mai, la Porumbacu 295, este despre gândire antreprenorială și „literacy economic”, cu Oana Craioveanu, antreprenoare pasionată, cu o vastă experiență în sprijinirea startup-urilor și comunităților antreprenoriale. În continuare, Tinerii vor fi familiarizați cu modul de funcționare a unui oraș, a felului în care se asigură guvernanța acestuia, relațiile complexe care alcătuiesc un oraș, noțiuni despre leadershipul formal și informal al unui oraș, se vor familiariza cu noțiuni de administrație publică, urbanism, și arhitectură, prin modulul „Gândirea sistemică, orașul ca sistem complex” (15 – 18 iunie, sediul Fundației Comunitare). Ultimul modul, „Schimbări culturale”, se va desfășura între 13 și 16 iulie, avându-l ca trainer pe Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, pasionat de istorie și filozofie.
După toate acestea, tinerii se vor întâlni la un thinkathon – care se va desfășura la Sibiu, între 28 și 30 iulie – și vor pune în practică informațiile dobândite în cadrul programului, propunând idei și lucrând la potențiale proiecte fezabile pentru Sibiul de mâine.