Provocarea lui Chituță! Acoperiș de sticlă deasupra curții Palatului Brukenthal

Provocarea lui Chituță! Acoperiș de sticlă deasupra curții Palatului Brukenthal

Cum ar putea arăta curtea Muzeului Național Brukenthal în viitor? Managerul interimar Alexandru Constantin Chituță a lansat în spațiul public o ipoteză care ridică multe semne de întrebare.

Un acoperiș de sticlă deasupra curții interioare ar proteja mai bine monumentul și ar oferi posibilitatea organizării mai multor evenimente, indiferent de sezon, susține Chituță, care a realizat o simulare grafică în acest sens.

„În ultima vreme Parohia Evanghelică CA din Sibiu a lucrat, în calitate de proprietar, la realizarea documentației privind restaurarea Palatului Brukenthal din Piața Mare. În acest sens, personal, am venit cu ideea că eu nu aș percepe realizarea acestui imobil fără a avea în vedere ca prima curte a Palatului Brukenthal din Piața Mare să fie acoperită cu un acoperiș de sticlă. În acest sens, activitățile muzeului se pot dezvolta, vom putea avea o mai mare posibilitate a organizării diferitelor evenimente, de orice fel, pe întreaga durată a anului. Cu acest prilej și atlanții din portalul din interior sunt protejați. Sunt foarte multe exemple de acest gen în lumea întreagă, de la Muzeul Luvru la British Museum, Metropolitan Museum etc. Trebuie să gândim dezvoltarea pe termen lung și să avem în vedere folosirea fiecărui spațiu la justa valoare. La fel, pe lângă această simulare pe care am realizat-o cu o prietenă din București, Silvia Porojnicu Tocaci, scenograf la TVR, avem în vedere și realizarea unor proiecte pentru punerea în valoare a spațiilor din podurile clădirilor. Sunt spații mari care în momentul de față nu sunt folosite. Sper că ideile noastre nu vor rămâne doar la stadiul de proiect”, a declarat Chituță.

Răspunde