Cum să integrezi sportul în stilul tău de viață?

Cum să integrezi sportul în stilul tău de viață?

Pentru mulți dintre noi, sportul este o adevărată provocare, cu precădere în cazul persoanelor sedentare. Din varii motive, sportul nu este prioritizat până în momentul în care îi descoperim beneficiile. Pe lângă un corp tonifiat, un somn mult mai odihnitor și un plus de energie zilnică, starea de spirit va atinge cote maxime.

Deși suntem dispuși să rezervăm o oră pentru a ne antrena, după un timp ne pierdem motivația. Adesea se întâmplă acest lucru din cauza faptului că ne setăm obiective mult prea mari într-un timp relativ scurt și, nevăzând rezultate imediate, renunțăm. Un alt motiv pentru care multe persoane rămân în stadiul de a încerca este acela că se epuizează încă de la primele antrenamente. Corpul are nevoie de timp pentru a se obișnui cu această schimbare.

Iată cum să faci un obicei din a face sport!

Alege tipul de activitate fizică cel mai îndrăgit de tine

Pentru a avea continuitate, sportul pe care-l desfășori trebuie să corespundă cu preferințele tale. În caz contrar vei vedea antrenamentul ca pe o corvoadă, iar în cele din urma vei renunța, întrucât nu-ți alimentează benefic stare de spirit. Dacă obiectivul tău este să-ți modelezi corpul, atunci trebuie să recurgi la exercițiile de tip fitness. În schimb, dacă scopul tău este să ieși din sedentarism, ai o varietate de activități din care poți alege. Poți începe prin a-ți lua o bicicletă și a introduce, pentru început, o plimbare ușoară în rutina ta zilnică alături de alte exerciții de bază. La primele antrenamente ia pauze ori de câte ori simți nevoia și concentrează-te pe exerciții de intensitate scăzută pentru ca organismul să nu resimtă un șoc prea puternic. Pe măsură ce zilele trec, crește intensitatea efortului, însă nu foarte rapid, pentru a-i da timp organismului să se obișnuiască. Activitatea fizică nu se rezumă numai la a face exerciții de tip fitness, așa cum nici mersul la o astfel de sală nu este singura opțiune. Prin urmare, dacă nu ți-e tocmai comod să mergi la sală, îți poți desfășura antrenamentul în confortul propriei locuințe. Ai grijă să-ți procuri informațiile de la persoane calificate și să execuți exercițiile întocmai pentru a avea rezultate.

Găsește-ți un partener!

Posibil să fi observat cum în unele situații, având pe cineva cunoscut lângă noi, suntem mai motivați să ducem la bun sfârșit anumite activități. În unele zile, din diverse motive, poate nu ai dispoziția necesară pentru a face sport, iar un partener îți va oferi un boost de motivație atunci când simți nevoia să te retragi.

Nu renunța din primele săptămâni!

Întrucât ne dorim ca antrenamentele ocazionale să devină parte din rutina de zi cu zi, perseverența trebuie să se regăsească printre însușirile noastre. Începuturile sunt dificile și ne pot determina să renunțăm însă pentru a ajunge în punctul în care dorim ne aflăm, trebuie să plecăm de la premisa că rezultatele apar după ceva mai mult efort. Trecând de acest obstacol, vei observa cum antrenamentele se cer a fi onorate din propria inițiativă, devenind un proces plăcut de la prima etapă până la ultima.

Setează-ți obiective realizabile, atinge-le în ritmul tău, păstrează-ți prin orice mijloace motivația și bucură-te de pauzele bine meritate!

Răspunde