Cioc cioc! Biblioteca ASTRA își dă întâlnire cu publicul tânăr pe TikTok

Cioc cioc! Biblioteca ASTRA își dă întâlnire cu publicul tânăr pe TikTok

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se alătură marilor instituții culturale sibiene, precum Muzeul ASTRA, Muzeul Brukenthal și Filarmonica, prezente pe platforma online TikTok.

Evenimentul de lansare a canalului de TikTok va avea loc miercuri, 1 martie, de la ora 13:00, în spațiul American Corner Sibiu. Dezbaterea organizată cu această ocazie va aduce în atenția publică subiecte precum: provocările mediului online pentru copii și adolescenți, siguranța cibernetică, educație digitală, combaterea dezinformării, importanța publicării unui conținut digital creativ de bună calitate, crearea și menținerea unui public fidel. Alături de bibliotecarii astriști și tinerii din echipa de voluntari: Daniela Chrzanovski – organizator evenimente securitate cibernetică, Cristina Bălău – jurnalist, Oana Vasiu – psiholog, Ștefana Peev – vlogger și antreprenor.

„Vrem să fim mai aproape de Generația Z! De aceea am decis să îi însoțim pe tineri și pe platforma de TikTok pe care aceștia o accesează frecvent. Cunoaștem, desigur, și nu putem ignora faptul că tinerele generații sunt intens conectate la mediul digital și rețelele de socializare. Pe lângă conținut de divertisment și relaxare, aceste platforme pot oferi și informație utilă, adesea din sfera cultural-educațională. Iar noi, cei de la Biblioteca ASTRA, instituție culturală care promovează și susține educația formală și non-formală, încercăm să facilităm, și pe acest canal, interacțiunea tinerilor cu resursele, activitățile și spațiile bibliotecii”, a spus Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Contul de TikTok al Bibliotecii ASTRA – @tiktokastra11 – este implementat și dezvoltat prin contribuția tinerilor din echipa de voluntari ai bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *