Ajutor pentru Siria

Ajutor pentru Siria

Centrul Cultural Arab din Sibiu face un apel umanitar în sprijinul sirienilor afectați de cutremurele din ultimele zile.

„Nord-vestul Siriei a fost lovit de cutremure devastatoare. Până în prezent, au murit aproape o mie de oameni și sunt zeci de mii de răniți. Pagubele materiale sunt și ele uriașe: sute de clădiri prăbușite și alte câteva mii afectate. În această situație critică, Centrul Cultural Arab strânge fonduri pentru familiile afectate de cutremure. Vă rugăm să vă alăturați nouă în efortul de a-i ajuta pe cei care și-au pierdut membrii familiei, casele și bunurile ca urmare a cutremurelor. Din banii pe care îi vom strânge, vom oferi oamenilor afectați pături, mâncare, haine și alte lucruri de strictă necesitate.

Din 2011, Siria a fost distrusă de un război nemilos. După ce pericolul Statului Islamic a fost (parțial) înlăturat, societatea siriană a suferit ca urmare a sărăciei cronice. Salariul mediu în Siria s-a prăbușit de la 550 de dolari pe lună la începutul războiului (2011) la 23 de dolari pe lună în 2023.

Pentru a veni în ajutorul sinistraților din Siria, vă rugăm să donați 25 de lei (echivalentul a 5 dolari) în contul Centrului Cultural Arab”, transmit reprezentanții organizației.

Sibienii sunt invitați să facă donații către Asociația Centrul Cultural Arab din Sibiu în contul IBAN RO09BTRLRONCRT0598227401 (lei) deschis la Banca Transilvania (BT).

Centrul Cultural Arab din Sibiu este o organizație non-guvernamentală, non-profit, non-politică și non-religioasă care își propune să faciliteze comunicarea interculturală printr-un dialog deschis între români și arabi, să promoveze cultura arabă și să contribuie la integrarea socio-culturală a imigranților din țările arabe în cultura și comunitatea locală din Sibiu. Totodată, Centrul urmărește să combată stereotipurile, prejudecățile și discriminarea îndreptate împotriva persoanelor care provin din țările arabe.

Răspunde