Zoo Sibiu are cel mai mare crocodil din România

Zoo Sibiu are cel mai mare crocodil din România

Cel mai mare crocodil dintr-o grădină zoologică din România se află la Sibiu, relatează Agerpres. Este vorba despre un mascul în vârstă de 20 de ani, lung de 4 metri şi care cântăreşte aproximativ 280 de kilograme.

Crocodilul de Nil a fost adus de la Zoo Bucureşti în urmă cu cinci ani. Aici, el are parte de un bazin încălzit şi o mică plajă amenajată, astfel încât să se poată bucura în permanenţă de un microclimat asemănător celui din mediul său natural. „Este un exemplar deosebit şi condiţiile de habitat trebuie să fie deosebite. Noi ne mândrim că putem să-i oferim aceste condiţii şi ne mândrim că avem un asemenea exemplar”, a spus Liviu Todescu, veterinarul Grădinii Zoologice Sibiu, citat de Agerpres.

La fiecare masă, șopârla uriașă mănâncă 3-4 kilograme de carne. „Îi dăm şi carne de vită sau cal, dar carnea de pasăre e favorita lui”, a precizat veterinarul.

Dacă va fi bine îngrijit și nu se va îmbolnăvi, crocodilul de la Sibiu are şanse să mai trăiască cel puţin o jumătate de secol.

Crocodilul de Nil (Crocodylus niloticus) este a doua cea mai mare reptilă în viață din lume, după Crocodylus porosus, iar în libertate poate atinge lungimea de 6 metri.

Grădina Zoologică de la Sibiu este prima din țară, fiind inagurată în 1929, iar în prezent se întinde pe 20 de hectare. Ea adăpostește peste 300 de animale din 74 de specii.


sursa: Agerpres

Răspunde