Zece tone de apă, pentru slujba de Bobotează din Piața Mare

Zece tone de apă, pentru slujba de Bobotează din Piața Mare

Mitropolia Ardealului a pregătit şi în acest an peste 10.000 de litri de apă pentru slujba de Bobotează din Piața Mare a Sibiului, informează Agerpres.

„Am pregătit apa în 15.000 de sticle de plastic şi în şase butoaie, fiecare de 500 de litri. Sfinţirea cea mare a apei va avea loc vineri, de la ora 12,00, în Piaţa Mare”, a explicat preotul Emilian Man, de la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime”.

La slujba de sfinţire a apei va participa un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, fiind singura dată în an când Sfânta Liturghie nu se termină în biserică.

„Acest praznic arată iubirea nemărginită a lui Dumnezeu faţă de oameni. Este o sărbătoare a Mântuitorului Iisus Hristos, pentru că El a primit Botezul de la Ioan, intrând în apa iordanului, dar este şi o sărbătoare a Preasfintei Treimi, pentru că ea se şi numeşte Epifania sau Arătarea Domnului. Botezându-Se Mântuitorul în apa Iordanului, fiind El Fiul lui Dumnezeu, glasul Tatălui a confirmat mesianitatea, dumnezeirea Sa prin cuvântul: «Acesta este Fiul Meu Preaiubit întru care am binevoit», iar Duhul Sfânt în chip de porumbel S-a pogorât peste El, arătându-se astfel cele trei Persoane ale Sfintei Treimi: Fiul în apă, Dumnezeu-Tatăl în ceruri şi Duhul Sfânt coborând în chip de porumbel peste El. Apa care a primit de la Dumnezeu însuşirea de a fi susţinătoare a vieţii, cea care ne ajută la curăţie, la sănătatea noastră trupească, devine acum, prin schimbarea finalităţii, purtătoare de har, sfinţitoarea noastră, a trupului şi a sufletului, a caselor noastre şi a toată agonisita”, explică ierarhul, citat de site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.


SURSA: AGERPRES

Răspunde