Regatul de gheață de la 2.000 de metri altitudine

Regatul de gheață de la 2.000 de metri altitudine

În județul Sibiu se află singurul hotel de gheață din România, un loc fermecat care, cu siguranță, nu te va lăsa rece!

Amplasat între vârfurile înghețate ale Munților Făgăraș, Hotelul de Gheață se află la 2.000 de metri deasupra nivelului mării și este accesibil doar cu telecabina. Costul unei nopți de cazare la 0 grade Celsius pornește de la 100 euro.

Europa la înălțime

Europa este tema celui de-al şaisprezecelea sezon al proiectului de marketing turistic “Hotel of Ice – Bâlea Lac”, astfel că fiecare cameră poartă numele unei capitale europene. De asemenea, decoraţiunile din hotel te poartă cu gândul la frumoase locuri, simboluri culturale sau obiective turistice importante din ţările Bătrânului Continent.

„Să petreceți o noapte în Hotelul nostru de Gheață este o experiență absolut de neuitat, o dată în viață, pe un pat făcut din gheață. Nu trebuie să vă faceți griji pentru frig, deoarece patul dumneavoastră este izolat cu saltele, blană și saci de dormit”, spun reprezentanții complexului turistic. Totuși, aceștia îi sfătuiesc pe turiști să nu facă duș atât timp cât sunt cazați în Hotelul de Gheață, pentru a rezista mai bine temperaturilor extreme. „Vă recomandăm să petreceți o noapte, pur și simplu datorită aspectelor practice. Dacă doriți să petreceți mai mult timp la munte, bucurându-vă de peisajul frumos și de activitățile disponibile, vă recomandăm să vă cazați în Cabana Lacul Balea”, adaugă aceștia.

În fiecare iarnă, când Lacul Balea îngheață, blocuri de gheață sunt tăiate pentru a construi igluurile confortabile, un restaurant cu o atmosferă inedită și chiar o biserică unde domnește spiritul ecumenic și oricine este binevenit, indiferent de confesiune. Sculptate manual de meșteri locali, apele înghețate din Lacul Bâlea sunt transformate în frumosul complex Hotel de Gheață. În fiecare an aduce o nouă temă, cu statui și sculpturi originale.

Experiență culinară unică

După doi ani de pauză, deterrninată de măsurile restrictive impuse de autorităţi în contextul pandemiei mondiale Covid-19, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a revenit în ajunul Crăciunului, iar dacă vremea ține cu turiștii, va putea fi vizitat până la sfârșitul lunii februarie. Asemeni structurilor edificate în sezoanele trecute, hotelul găzduiește și un bar şi un restaurant, unde cei interesaţi pot consuma diverse mâncăruri sau băuturi, servite în pahare și farfurii din gheaţă. „Restaurantul nostru intim de gheață se mândrește cu un meniu care servește preparate din bucătăria tradițională, reprezentând rețete străvechi transilvănene folosind ingrediente și metode locale”, spun reprezentanții complexului.

Un meniu de prânz standard, în valoare de 150 lei de persoană, conține supă cremă de morcovi, salată de grădină și crutoane, ruladă de mușchi de porc în bacon, ciuperci, usturoi copt, roșii uscate și cartofi gratinați cu brocolli, iar la desert – cremă de mascarpone cu fructe de pădure, aromatizate cu anason. Prânzul premium are la felul principal escalop de vită Angus și costă 190 lei de persoană. Pentru cină, oaspeții scot din buzunar între 300 și 400 de lei.

Activități pentru turiști

La Bâlea Lac, atunci când starea vremii este favorabilă, pot fi practicate toate sporturile obișnuite de zăpadă, inclusiv snowmobil, rafting pe gheață și tubing. Există, de asemenea, oportunitatea de a parcurge un labirint de peșteri care ies pe versantul muntelui pentru a vedea versanții și văile lustruite de îngheț. Versiunea de iarnă a unei plimbări cu barca banană, pe lacul glaciar Bâlea, costă 35 lei de persoană, iar distracția cea mai scumpă este plimbarea cu snowmobilul, pentru care turiștii trebuie să achite câte 150 lei pentru 15 minute.

Răspunde